Jyväskylän Kankaan alue saa lisää aurinkosähköä. Jyväskylän Vuokra-asunnot (JVA) ja Hohka tuottavat harjakorkeudessa olevaan Piippurannan kiinteistöön aurinkosähköä Jyväs-Parkki Oy:n parkkitalon katolle asennettavalla aurinkovoimalalla.

Yli 500 neliömetrin kokoinen aurinkosähköjärjestelmä asennetaan Paperitehtaankatu 1:een. Aurinkovoimalan huipputeho on noin 82,5 kWp, ja asennettavien aurinkopaneelien yhteispinta-ala noin 510 neliötä.

– Aurinkosähkön hyödyntäminen kiinnostaa JVA:ta kovasti. Kankaan Piippurantaa palveleva aurinkovoimalaitos on meille ensimmäinen, mutta kestävän kehityksen ja ekologisuuden periaatteet ovat tärkeällä sijalla uudisrakentamisessamme jatkossakin. Kankaan aurinkovoimala tukee siten erinomaisesti yhtiön strategisia päämääriä ja Hohka tarjosi tähän vaivattoman ratkaisun, toteaa Jyväskylän Vuokra-asunnot Oy:n toimitusjohtaja Timo Hyttinen.

Jyväskylän Energian Hohka vastaa aurinkovoimalan koko tuotannon toimittamisesta JVA:n Piippurannan kahdeksankerroksiseen kiinteistöön seitsemän vuoden ajan, ja JVA maksaa Hohkalle palvelusopimuksen mukaista kuukausihintaa.

Hohka vastaa kokonaisuudessaan aurinkovoimalan asennuksesta, käyttöönotosta, testauksesta ja operoinnista sopimuskaudella. Lisäksi Hohka raportoi JVA:lle aurinkosähkön tuotantomäärät Monitori-energiaraportointijärjestelmän kautta. Järjestelmä otetaan tuotantokäyttöön toukokuussa 2018.

– Me Hohkassa olemme iloisia, että aurinkosähköä saadaan lisää kaupunkimme uusimpaan edelläkävijäkaupunginosaan Kankaalle kolmen konserniyhtiön yhteistyönä. Kooltaan tämä aurinkovoimala on noin viidesosa Hohkan Sepän katolle toteuttamasta, maakunnan suurimmasta, aurinkovoimalasta, kertoo tuotepäällikkö Petri Liimatainen Hohkasta.

Lisätietoja:
Petri Liimatainen, tuotepäällikkö, Hohka-liiketoiminta, Jyväskylän Energia Oy, p. 040 194 4449
Timo Hyttinen, toimitusjohtaja, Jyväskylän Vuokra-asunnot Oy, p. 014 266 7073