Toimenpiteiden taustalla on sähkömarkkinoiden alhainen hintataso, josta johtuen voimalaitosten käyttöaste on aikaisempaa alhaisempi pysyväluonteisesti.
 
Jyväskylän Energia -yhtiöiden (JE) energiantuotannon ja polttoainehankinnan organisaatioita koskeneet yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet maanantaina 28.5.2018. Yhteistoimintamenettelyssä tehdystä vaihtoehtojen etsinnästä huolimatta JE päätyi irtisanomaan 21 työntekijää tuotannollisilla ja taloudellisilla perusteilla. Jyväskylän Energia arvioi, että järjestelyillä saavutetaan tavoiteltu noin kahden miljoonan euron vuotuinen kustannussäästö.
 
Neuvottelujen aikana irtisanomisten vähentämiseksi löydettiin muita vaihtoehtoja: polttoaineen vastaanotossa toimineen ulkopuolisen urakoitsijan työt siirretään itse tehtäväksi. Useamman henkilön kohdalla pystyttiin hyödyntämään eläkejärjestelyjä.
 
Neuvottelut alkoivat 16.4. ja niiden piirissä olivat kaikki energiantuotannon ja polttoainehankinnan yksiköissä työskentelevät, yhteensä 80 henkilöä. 
 
Lisätiedot:
tuotantojohtaja Teemu Rönkkä, Jyväskylän Energia -yhtiöt, p. 040 502 6421
talousjohtaja Pasi Jalonen, Jyväskylän Energia -yhtiöt, p. 050 079 0669