Vaajakosken moottoritiellä tänään aamulla sattunut putkirikko on saatu hyvin nopeasti vaurion havaitsemisen jälkeen hallintaan. Vauriota korjataan parhaillaan ja moottorityön siivoustyöt ovat käynnissä. Moottoritien Jyväskylän suuntaan johtavat molemmat kaistat ovat edelleen suljettu. Arvio on, että toinen kaista saadaan avattua pian. Toinen kaista pysyy suljettuna vielä toistaiseksi.

Korjaustöiden mahdollistamiseksi on vesijohtoverkostosta jouduttu sulkemaan venttiileitä. Tämä on aiheuttanut veden jakelun keskeytyksen Vaajakoskella Wesmanninmäen alueella. Häiriöviestit Jyväskylän Energialta tilanneille on lähetetty katkotiedotteet asiasta ja seuraava viesti lähetetään katkon päättymisestä tai arvioidusta päättymisajasta. Tällä hetkellä katkon arvioitu päättymisaika on klo 23. Häiriötiedote katkosta löytyy myös sivuiltamme: https://www.jyvaskylanenergia.fi/hairiotiedote/3039/veden_jakeluhairio_je_n_verkossa_alueella_wesmanninmaki_jyska

Katkoalueelle on viety kaksi vedenjakelupistettä. Vedenjakelupisteet sijaitsevat Vaajakummun koululla ja Niitynpääntien 31 kääntöpaikalla. Jakelupisteet täytetään tarvittaessa. Vesisäiliötä käytetään avaamalla suojakorkki, jonka jälkeen avataan varsinainen venttiili.

Häiriötiedotteet oman alueen veden, sähkönjakelun ja kaukolämmön katkoista voi tilata Monitori-palvelumme kautta tai soittamalla asiakaspalveluumme 014 366 4010.

Vedenjakelun alkaessa uudelleen saattaa verkostosta irrota sakkaa tai ilmaa, jotka voivat samentaa vettä. Epätavallisen väristä, tuoksuista tai makuista vettä ei tule käyttää talousvetenä. Yleensä vesi kirkastuu, kun sitä juoksuttaa. Sakkaa saattaa tässä tapauksessa esiintyä myös katkoalueen läheisyydessä sijaitsevissa kiinteistössä.

Lisätiedot:
Käyttöpäällikkö Atte Pakkanen, p. 050 300 3916