Kun veden mittaaminen ja seuraaminen tehdään näkyväksi, syntyy säästöjä. Mittareiden kuukausittainen tarkistaminen ja laskuttaminen muuttuu todella kustannustehokkaaksi, kun tiedonkeruu automatisoidaan. Kulutuslukemien reaaliaikainen mittaaminen ja seuranta kannustaa myös veden säästöön.

Huoneistokohtainen etämittaus taloyhtiöille – palvelu saatavilla ympäri Suomen

Tarjoamme huoneistokohtaista veden etämittausta koko Suomeen. Tuore lakimuutos edellyttää huoneistokohtaista vedenkulutuksen mittausta ja siihen perustuvaa laskutusta uusissa rakennuskohteissa. Laki koskee myös vanhoja taloyhtiöitä, joissa tehdään putkistosaneeraus.

Taloyhtiöille suunnattu palvelumme auttaa rakentajia ja kunnostajia, jotka pohtivat, miten saada huoneistokohtaiset etäluettavat vesimittarit asuntoihin helposti ja kustannustehokkaasti. Taloyhtiöille on tärkeää, että mittareiden huolto pelaa sekä mittariluenta ja laskutus hoituvat helposti. Näihin tarpeisiin vastaa valtakunnallinen palvelumme, joka sisältää etäluettavat mittarit, niiden ylläpidon, langattoman tiedonsiirron, laskutustietojen toimituksen, kulutusraportoinnin, vuotovahdit ja teknisen tuen.

Veden etäluentapalvelu vesihuoltolaitoksille

Vesihuoltolaitoksille tarjoamme nykyvaatimusten mukaiset vesimittaukset ja veden etäluentapalvelun kokonaispalveluna, avaimet käteen -periaatteella. Reaaliaikainen laskutus mahdollistaa vesihuoltolaitokselle tasaisen kassavirran, joka lisää ennustettavuutta ja vakautta. Asiakkaat maksavat vain kulutetusta vedestä, joten arvio- ja tasauslaskuja ei enää tarvita. Digitan kattava verkko mahdollistaa toimivat palvelut myös pienemmillä paikkakunnilla.

Palvelumme sisältää:

  • vesimittareiden valinta ja hankinta, tarvittaessa myös mittareiden asennus ja urakan koordinointi
  •  tietojen luku, langaton tiedonsiirto
  • lukematietojen toimittaminen laskutusta varten kuukausittain
  • kulutus- ja hälytystietojen hallinta, seuranta ja raportointi
  • tekninen tuki

Ota yhteyttä osoitteeseen myynti(at)alva.fi, niin kerromme mielellämme lisää.

Etäluettavat päävesimittarit uusiin kiinteistöihin

Veden etäluenta tapahtuu kätevimmin etäluettavan päävesimittarin avulla. Mittaria ei tarvitse käydä erikseen lukemassa ja kulutusta vastaava laskutus tapahtuu kuukausittain – helposti, luotettavasti ja vaivattomasti. Kiinteistön päävesimittarin lukemat päivittyvät myös Monitori-palveluumme, joten kulutuksen seuraaminen on sujuvaa ja vaivatonta.

Kaikkiin Alvan vesiverkkoalueelle rakennettaviin uusiin kiinteistöihin (pois lukien omakotitalot ja paritalot) on asennettu maaliskuun 2020 alusta alkaen etäluettava vesimittari. Vanhempien kiinteistöjen päävesimittarit vaihdetaan etäluettaviksi vuoden 2021 aikana alkavan massavaihdon yhteydessä. Tuolloin vaihdot alkavat vanhimmista vesimittareista ja etenevät uusimpiin. Kaikki Alvan vesiverkon alueella olevat kiinteistöt siirtyvät etäluennan piiriin vuosien 2020-2025 aikana. Päävesimittarin voi ostaa meiltä myös ennen kuin sen päivitys tulee oman kiinteistön kohdalla ajankohtaiseksi.

Lue lisää ja pyydä tarjous

Taloyhtiöt Yritykset Rakennusliikkeet