Veden säästöä syntyy kun veden mittaaminen ja seuraaminen tehdään näkyväksi. Mittareiden kuukausittainen tarkistaminen ja laskuttaminen muuttuu todella kustannustehokkaaksi, kun tiedonkeruu automatisoidaan. Tämä kannustaa entistä paremmin myös säästämään vettä huoneistokohtaisesti, kun kulutuslukemat ovat reaaliajassa.

Luovu ylimääräisestä paperisodasta

Kiinteistön päävesimittarin veden etäluenta tapahtuu kätevimmin Alva Vesimittari -palvelun avulla. Mittaria ei tarvitse käydä erikseen lukemassa ja kulutusta vastaava laskutus tapahtuu kuukausittain – helposti, luotettavasti ja vaivattomasti. Mittarilukemat päivittyvät myös Monitori-palveluumme, joten kulutuksen seuraaminen on sujuvaa ja vaivatonta.

Vesimittarin kaveriksi voidaan myös asentaa Alva Vuotovahti, joka antaa hälytyksen vedenkulutuksen ollessa poikkeuksellista. Tämä paljastaa tehokkaasti myös rakenteissa olevat pienetkin vuodot ja mahdollistaa reagoinnin ajoissa.

Etäluettavan vesimittarin ja vuotovahdin hyödyt:
  • Mittarin ylläpito
  • Ei lukemakorttien toimitusta ja huoltomiehen lukemakäyntiä
  • Laskutus suoraan kulutusta vastaavaksi – ei lisälaskutusta arviolaskujen vuoksi
  • Kulutuksen seuranta ja kulutusprofiili nähtävissä tunnin tarkkuudella Monitorista
  • Vedenjakeluyhtiö havaitsee mittarin pysähdykset – mittari hoidetaan vikaantuessaan heti kuntoon!
  • Vuotovahti paljastaa pienetkin vuodot ja mahdollistaa nopean reagoinnin

 

Uusiin kiinteistöihin etäluettavat vesimittarit

Kaikkiin Alvan vesiverkkoalueelle rakennettaviin uusiin kiinteistöihin (pois lukien omakotitalot ja paritalot) asennetaan maaliskuun alusta alkaen etäluettava päävesimittari. Vanhempien kiinteistöjen päävesimittarit vaihdetaan etäluettaviksi vuoden 2021 aikana alkavan massavaihdon yhteydessä. Tuolloin vaihdot alkavat vanhimmista vesimittareista ja etenevät uusimpiin. Kaikki Alvan vesiverkon alueella olevat kiinteistöt siirtyvät etäluennan piiriin vuosien 2020-2025 aikana.