Alva pähkinänkuoressa (tiedot vuoden 2023 mukaan)

  • Liikevaihto: n. 197 milj. €
  • Henkilökunta: 230
  • Ominaispäästökerroin: 90,8 CO2 g / tuotettu kaukolämpöenergia kWh
  • Energiantuotannon polttoaineista 72 % uusiutuvaa (puu, biokaasu)
  • Sähkön siirto, oma jakelualue 656 GWh
  • Lämpö 1,5 TWh vuonna 2022
  • Laskutettu vesi 7,54 milj. m³
  • Virallinen nimi: Alva-yhtiöt Oy

Vuoden 2023 tiedot julkaistaan kokonaisuudessaan kevään aikana julkaistavassa yhteiskuntavastuuraportissamme.

Hallitus:
Sinuhe Wallinheimo (puheenjohtaja)
Veijo Koskinen (vpj)
Jouni Takkinen
Kaisa Garedew
Anniina Runtuvuori-Salmela
Timo Taskinen
Ari Laitinen
Tuija Soanjärvi (asiantuntijajäsen)
Minna Nirkkonen (asiantuntijajäsen)
Risto Ryymin

Johtoryhmä:
Tuomo Kantola (toimitusjohtaja)
Kari Kautto (verkkojohtaja)
Pasi Jalonen (talousjohtaja)
Alex Schreckenbach (tuotantojohtaja)
Toni Luhti (digitaalisen liiketoiminnan johtaja)

Historia ja nykyhetki

Paikallisesta sähkölaitoksesta valtakunnalliseksi vesi- ja energiapalveluiden edelläkävijäksi

Ensimmäiset sähköiset katuvalot syttyivät Jyväskylän keskustan kaduille lokakuussa 1902. Saman vuoden keväällä oli perustettu Jyväskylän kaupungin omistama Sähkölaitos, joka tuotti jyväskyläläisille sähköä höyryvoimalla.

Kaukolämmön tuotanto alkoi kaupungissa vuonna 1960. Toiminta muuttui 1980 Energialaitos-nimen myötä liikelaitokseksi ja vuonna 1997 Energialaitoksesta tehtiin osakeyhtiö, Jyväskylän Energia Oy. Vuonna 2006 toimintamme laajeni koskettamaan myös vettä, kun ostimme kaupungilta vesiliiketoiminnan.

Kaikkia liiketoimintojamme – sähköä, lämpöä ja vettä – kehitämme edelleen kunnianhimoisesti. Nykyisin olemme myös osakkaana energiapalveluyhtiö Väreessä, jonka kautta on hoitunut yhtiömme sähkön myynti vuoden 2019 alusta alkaen.

Pisara-palvelumme ovat uudistaneet vesihuoltoa niin Suomessa kuin maailmalla ja myös energia-asioissa etsimme jatkuvasti uusia tapoja ajatella ja toimia. Haluamme kehittää alan osaamista ja edistää myös seudullista yhteistyötä, maakunnan työllisyyttä ja kilpailukykyä.

Lokakuussa 2019 Jyväskylän Energiasta tuli Alva-yhtiöt Oy. Alva tytäryhtiöineen tuottaa ja jakelee sähköä sekä tuottaa, myy ja jakelee lämpöä ja vettä omistamissaan verkoissa. Toteuttaakseen tavoitteitaan Alva kehittää palvelujaan sekä niihin liittyviä ratkaisuja asiakkaiden monipuoliset odotukset ja ekologia huomioiden.

Tulevaisuus

Kokemusta, rohkeutta ja näkemyksellisyyttä – mahdollisimman pienin hiilijalanjäljin

Oli kyse sitten satoja vuosia menestyksekkäästi kestäneestä toimintamallista tai vasta ajatuksen tasolla olevasta oivalluksesta, tiedämme, että aina on varaa parantaa, kehittää ja ajatella asioita uudella tavalla.

Tahdomme tehdä tulevaisuutta tiivisti yhdessä asiakkaan, henkilökuntamme, sekä kumppaneidemme kanssa. Tässä yhteistyössä haluamme olla aktiivinen tekijä sekä rohkea, asiantunteva ja näkemyksellinen kumppani. Lisäksi tahdomme olla toiminnassamme vastuullisia ja läpinäkyviä sekä olla alamme suosituin työnantaja. Olemme mukana rakentamassa ympäristön kannalta sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävää yhteiskuntaa ja kuljemme tavoitteellisesti kohti hiilineutraaliutta.

Vuosien tuoma kokemus yhdistettynä perinteisiä toimintatapoja haastavaan ajatteluun on vahvuutemme, jonka tarjoamme asiakkaidemme tueksi niin pienissä kuin suurissakin asioissa.