Alva pähkinänkuoressa

  • Liikevaihto 2019: n. 163 milj. €
  • Henkilökunta 2019: n. 239
  • Sähkön siirto, oma jakelualue 654 GWh
  • Lämpö 1074 GWh
  • Laskutettu vesi 8,8 milj. m³

Hallitus:
Jari Blom (puheenjohtaja)
Markku Aarnos (vpj)
Anna-Leena Sahindal
Joonas Könttä
Kaisa Peltonen
Eeva-Kaisa Rouhiainen
Risto Rönnberg
Jouni Takkinen
Mirja Yli-Erkkilä
Risto Ryymin

Johtoryhmä:
Tuomo Kantola (toimitusjohtaja)
Kari Kautto (verkkojohtaja)
Tiina Mikkola (kehitysjohtaja)
Pasi Jalonen (talousjohtaja)
Jukka Pennanen (asiakkuusjohtaja)

Historia ja nykyhetki

Paikallisesta sähkölaitoksesta valtakunnalliseksi vesi- ja energiapalveluiden edelläkävijäksi

1902 perustettu Jyväskylän kaupungin omistama Sähkölaitos tuotti aluksi jyväskyläläisille sähköä höyryvoimalla. Kaukolämmön tuotanto alkoi kaupungissa vuonna 1960. Toiminta muuttui 1980 Energialaitos-nimen myötä liikelaitokseksi ja vuonna 1997 Energialaitoksesta tehtiin osakeyhtiö, Jyväskylän Energia Oy. Yhtiö osti omistajaltaan vesiliiketoiminnan 2006. Nykyisin olemme osakkaana energiapalveluyhtiö Väreessä, jonka kautta on hoitunut myös yhtiömme sähkön myynti vuoden 2019 alusta alkaen.

Pisara-palvelumme ovat uudistaneet vesihuoltoa niin Suomessa kuin maailmalla ja myös energia-asioissa etsimme jatkuvasti uusia tapoja ajatella ja toimia. Haluamme kehittää alan osaamista ja edistää myös seudullista yhteistyötä, maakunnan työllisyyttä ja kilpailukykyä.

Lokakuussa 2019 Jyväskylän Energiasta tuli Alva-yhtiöt Oy. Alva tytäryhtiöineen tuottaa ja jakelee sähköä sekä tuottaa, myy ja jakelee lämpöä ja vettä omistamissaan verkoissa. Toteuttaakseen tavoitteitaan Alva-yhtiöt kehittävät palvelujaan sekä niihin liittyviä ratkaisuja asiakastarpeet ja ekologia huomioiden.

Tulevaisuus

Kokemusta, rohkeutta ja näkemyksellisyyttä

Oli kyse sitten satoja vuosia menestyksekkäästi kestäneestä toimintamallista tai vasta ajatuksen tasolla olevasta oivalluksesta, tiedämme, että aina on varaa parantaa, kehittää ja ajatella asioita uudella tavalla.

Tahdomme tehdä tulevaisuutta tiivisti yhdessä asiakkaan, henkilökuntamme, sekä kumppaneidemme kanssa. Tässä yhteistyössä haluamme olla aktiivinen tekijä sekä rohkea, asiantunteva ja näkemyksellinen kumppani. Lisäksi tahdomme olla toiminnassamme vastuullisia ja läpinäkyviä sekä olla alamme suosituin työnantaja.

Vuosien tuoma kokemus yhdistettynä perinteisiä toimintatapoja haastavaan ajatteluun on vahvuutemme, jonka tarjoamme asiakkaidemme tueksi niin pienissä kuin suurissakin asioissa.