Laskukopion ja laskujesi tilan saat näppärästi kirjautumalla sähköiseen asiointipalveluumme Monitoriin. Monitorista saat myös asiakasnumerosi ja laskutussopimusnumerosi ympäristöystävällistä e-laskua varten.

Sähkölaskumme sisältää sähkön kuukausittaisen perusmaksun sekä kulutukseen perustuvan maksun. Sähkön verkkopalvelun asiakkaidemme lasku sisältää myös energiaveron. Lähetämme sähkölaskun pääsääntöisesti neljä kertaa vuodessa kolmen kuukauden välein.

Lämpölaskumme sisältää lämmön perusmaksun sekä kulutukseen perustuvan maksun. Lämmön laskutus perustuu laskutuskauden todelliseen lämmönkulutukseen. Lämpölaskun lähetämme kuukausittain.

Vesilaskumme perustuu kulutusarvioon. Yhden henkilön vuosittaiseksi vedenkulutukseksi arvioidaan 40 m³. Käyttöpaikan todellisen vedenkulutuksen määrittämiseksi veden kulutuslukema tulee ilmoittaa vuosittain. Kulutuslukeman voi ilmoittaa asiointipalvelussamme https://asiakas.alva.fi/mittarilukemien-ilmoittaminen tai palauttamalla postitse Alvan lähettämän veden lukemanilmoituskortin. Lähetämme vesilaskun neljä kertaa vuodessa maaliskuussa, kesäkuussa, syyskuussa ja joulukuussa. Veden laskuista kolme on arviolaskua ja neljäs on tasauslasku, mikäli olemme saaneet veden käyttöpaikan kulutuslukeman. Osa veden kohteista on etäluennassa. Etäluettavien kohteiden laskut lähtevät asiakkaille huhti-, heinä-, loka- ja tammikuussa (tai joka kuukausi). Etäluentaan siirtymiseen jälkeen asiakas saa kulutukseen perustuvan laskun eikä enää etukäteistä arviolaskua.

Jos epäilet virhettä laskussasi, ota meihin yhteyttä tällä lomakkeella.

Maksun viivästymiseen, maksuhuomautuksiin ja toimituksen keskeytyksiin liittyen löydät tietoa täältä.

Alva-konsernin laskutusohjeet ja -osoitteet löydät täältä.