Talon rakentaminen on iso päätös. Projektin aikana rakentajan mielessä pyörii tuhat ja yksi asiaa, eikä unettomilta öiltä vältytä. Onneksi kaikkea ei tarvitse kuitenkaan tehdä yksin!

Me alvalaiset olemme omalta osaltamme mukana varmistamassa, että kaikki sujuu hyvin. Autamme sinua niin sähkö-, vesi- kuin kaukolämpöverkkoonkin liittymisessä ja voit ottaa meihin yhteyttä missä tahansa mieltäsi askarruttavassa asiassa. Yksityiskohtaisempia ohjeistuksia sähköverkkojen osalta löydät Alva Sähköverkon omilta sivuilta alva.fi/sahkoverkko

Kuinka saada uuteen taloon sähköä, lämpöä ja vettä?

Tiedät jo ehkä, minkävärisen talon haluat ja osaat kuvitella miltä vastakeitetty kahvi tulevan kodin keittiössä maistuu. Kahvinkeittoa varten tarvitset kuitenkin kotiisi sähköä ja puhdasta vettä sekä mielellään myös sopivan lämpötilan, jotta kahvi ei jäädy pannuun talvipakkasillakaan.

Etene näin:

  1. Selvitä saatavuus – Kun valitset tonttia, selvitä, mitä Alvan verkkoja tontin alueella on. Saatavuuden saat selville tekemällä liittymäkyselyn.
  2. Tee tilaus – Luo tunnukset Monitori-palveluun, jossa voit tehdä liittymätilauksen ja pääset seuraamaan tilauksesi etenemistä. Tilauksen yhteydessä valitset listasta oman urakoitsijasi. Huomaathan, että urakoitsija löytyy listalta vain, jos tämä on rekisteröitynyt palveluun. Liittymätilaus kannattaa tehdä heti sen jälkeen, kun olet jättänyt rakennuslupahakemuksen Jyväskylän kaupungille.
    Liittymätilauksen käsittelyn yhteydessä saat joko sähköpostilla tai tekstiviestillä suoran yhteystiedon liittymispalvelumme asiantuntijoille, jotka auttavat kaikissa liittymissopimusasioissa. Vanhan kiinteistön osalta voit täyttää tämän liittymistilauslomakkeen ja palauttaa sähköpostitse (tarkemmat ohjeet lomakkeessa).
  3. Lähetä suunnitelmat – Ilmoita Monitorissa suunnittelijasi ja lähetä valmiit LVI- ja sähkösuunnitelmasi liittymissopimuksen tekoa varten. Jos pyydämme suunnitelmiisi tarkennuksia, lähetäthän ne meille mahdollisimman pian. Liittymätilauksesi käsittelyä ei voida jatkaa ennen kuin suunnitelmat on täydennetty.
  4. Allekirjoita sopimukset – Kun liittymispalvelumme on tehnyt liittymissopimuksen, saat siitä ilmoituksen ja voit allekirjoittaa sopimuksen Monitorissa pankkitunnuksillasi. Vaihtoehtoisesti sopimukset voidaan toimittaa postitse allekirjoitettavaksi, mutta helppous- ja nopeussyistä suosittelemme sähköistä asiointia. Huomioithan, että mittaroinnin voi tilata vasta kun liittymissopimukset on allekirjoitettu.
  5. Verkkorakentaminen liittymispisteeseen saakka – Liittymissopimusten allekirjoittamisen jälkeen Alvan vastuulla oleva verkkorakentaminen alkaa.
  6. Tonttirakentaminen liittymispisteestä rakennukseen – Tontilla tehtävät työt ovat sinun (liittyjän) ja urakoitsijasi vastuulla sähkö- ja vesiliittymissä. Uusissa omakoti- ja paritalokohteissa kaukolämpöputkille tarvittava ojankaivuu on sinun vastuulla, mutta Alva toimittaa kaukolämpöputket lämmönvaihtimelle saakka. Muissa kohteissa Alva vastaa kaukolämpöliittymän osalta myös ojankaivuusta.
  7. Verkkoon liittäminen – Valtuuta Monitorissa urakoitsijasi tilaamaan mittarin asennus ja ilmoita samalla sähkön myyjäsi. Urakoitsijasi vastuulla on tilata mittareiden asennukset urakoitsijapalvelun kautta. Mittareiden asennus ja verkkoon kytkeminen on Alvan vastuulla.