Kaukolämpö on vaivaton ja luotettava lämmitysmuoto, jolla lämmitetään sekä itse kiinteistö että lämmin käyttövesi. Kaukolämpö on myös edullinen ja ympäristöystävällinen lämmitysmuoto, joka hyödyntää alueemme omia, paikallisia energialähteitä.

Miten edetä lämpöverkkoon liittymisen kanssa?

Jos haluat vasta alustavasti selvittää, saako tiettyyn sijaintiin liittymän, täytä tai pyydä suunnittelijaasi täyttämään liittymäkysely. Muussa tapauksessa voit aloittaa suoraan liittymätilauksesta, jonka aluksi saat tiedon myös saatavuudesta.

  1. Tee kaukolämmön liittymätilaus Monitorissa. Vanhan kiinteistön osalta voit täyttää tämän liittymistilauslomakkeen ja palauttaa sähköpostitse (tarkemmat ohjeet lomakkeessa).
  2. Lähetä LVI-asemapiirros ja rakennuksen pohjapiirros. LVI-asemapiirrokseen tulee olla merkitty kaukolämmön talojohdon reitti tontilla. Pohjapiirroksesta tulee selvitä kaukolämmön mittalaiteryhmän, sisäputkien, läpiviennin ja lämmönjakokeskuksen sijainnit.
  3. Ilmoita LVI-suunnittelijasi yhteystiedot.
  4. Valtuuta LVI-urakoitsijasi Alvan sähköiseen asiointiin; urakoitsija saa tiedon sähköpostiin. Alva edellyttää lämpöurakoitsijaoikeuksien myöntämiseksi urakoitsijan vastuuhenkilöltä Suomen LVI-liiton myöntämän KKL-pätevyyden. Kaikki urakoitsijaoikeudet saaneet urakoitsijat löydät täältä: Lämpöurakoitsijaoikeudet
  5. Kaiva/kaivatuta oja lämpöputkia varten ennen kuin tilaat putkien asennuksen. Alva asentaa aina putket asiakkaan kaivattamaan ojaan tontilla (muista kaivantoturvallisuus).
  6. Tilaa ja asenna nousukulmat perustuksia tehdessä.
  7. Tarkista LVI-urakoitsijasi valtuudet sähköisessä asioinnissa ja muistuta urakoitsijaa palveluiden tilaamisesta.

Muut ohjeistukset, hinnat ja sopimusehdot