Sujuva sähkönjakelu on Alva Sähköverkko Oy:lle kunnia-asia. Kun tykkylumi taivuttaa talven uuvuttaman kuusen sähköverkon ilmajohtojen päälle, työntekijämme kiskovat saappaat jalkaan ja rientävät apuun mihin kellonaikaan tahansa. Panostamme hyvään verkon suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja käyttöön, jotta sähköntoimitus on kaupungissamme mahdollisimman varmalla pohjalla ja mahdolliset sähkökatkot pysyvät lyhyinä.

Alva Sähköverkko Oy

Alva Sähköverkko Oy on Alva-yhtiöt Oy:n tytäryhtiö (100 %). Alva Sähköverkko toimii verkonhaltijana Jyväskylän kantakaupungissa ja palvelee verkkoalueellaan sähkön verkkopalvelun asiakkaita. Toimintaan kuuluvat sähköverkon suunnittelu, rakentaminen, ylläpito ja käyttö, asiakkaiden liittäminen verkkoon, sähkön mittaus ja muut sähkön jakeluun tarvittavat tehtävät.

Sähkön verkkopalvelu
Siirtoyhtiön tehtävä on siirtää voimalaitoksissa tuotettu sähkö verkkoalueellaan oleville asiakkaille. Toiminta on luvanvaraista. Sähkön verkkopalvelua ei voi kilpailuttaa, mutta sen hinnoittelun kohtuullisuutta valvoo Energiamarkkinavirasto. Sähköverkkoyhtiölle maksettavan verkkopalvelumaksun lisäksi sähkön verkkopalvelulaskulla peritään sähkövero, valtion huoltovarmuusmaksu sekä arvonlisävero.

Hallitus:
Kari Kautto, puheenjohtaja
Taina Julkunen, jäsen
Atte Pakkanen, jäsen

Toimitusjohtaja: Janne Pirttimäki