Todennäköisintä sähköpulasta johtuvat sähkökatkot ovat talven kovilla pakkasilla, mutta myös lauhan sään aikaan sähkön tuotanto- ja siirtohäiriöissä voidaan joutua sähköpulaan.

Asiakkaisiin kohdistuvat sähkökatkot ovat viimeisimpiä toimenpiteitä, joita sähköpulassa tehdään. Ennen sähkökatkoksia on tehty jo joukko muita toimia, kuten käynnistetty häiriöihin varattuja varavoimalaitoksia.

Miten ilmoitamme sähkökatkoista asiakkaillemme

Alvan häiriötiedoteviestit on mahdollista saada sähköpostin ohella myös tekstiviestinä. Jos asiakkaalla ei ole mahdollisuutta asioida netissä ja tilata häiriöviestejä verkon kautta, ne on mahdollista saada myös puhelimeen ottamalla yhteyttä Alvan asiakaspalveluun. (Huom. häiriöviestit tilanneille lähetämme ainoastaan häiriöitä koskevaa viestintää, emme markkinointipostia.)

Sähkökatkoissa on hyvä muistaa, että Suomessa saatetaan ajautua sähköpulaan nopeasti esim. siirtoyhteyden vikaantumisen takia. Jos emme itse saa sähköpulatilanteesta tietoa ajoissa, on mahdollista, että ehdimme tiedottaa vasta katkon alkaessa. Tiedotamme kuitenkin aina niin nopeasti kuin mahdollista.

Lue lisää

Sähköpulaan varautuminen: vaikutukset asiakkaille pyritään minimoimaan
Näin varaudut sähkökatkoon
Veden käyttäjän vinkit sähkökatkojen varalle
Sähkökatkot kaukolämpötaloissa: varovaisuutta katkon jälkeiseen veden käyttöön

72tuntia.fi
Motivan vinkit pakkasiin varautumiseen
Energiateollisuuden ohjeet

Linkkejä tilanteen seurantaan

Alvan häiriötilannekartta
Fingrid, sähköjärjestelmän tila
Energiateollisuus, sähkökatkokartta