Vesilasku perustuu kulutusarvioon. Yhden henkilön vuosittaiseksi vedenkulutukseksi arvioidaan 40 m³. Käyttöpaikan todellisen vedenkulutuksen määrittämiseksi veden kulutuslukema tulee ilmoittaa vuosittain. Kulutuslukeman voi ilmoittaa asiointipalvelussamme tai palauttamalla postitse Alvan lähettämän veden lukemanilmoituskortin.

Lähetämme vesilaskun neljä kertaa vuodessa maaliskuussa, kesäkuussa, syyskuussa ja joulukuussa. Veden laskuista kolme on arviolaskua ja neljäs on tasauslasku, mikäli olemme saaneet veden käyttöpaikan kulutuslukeman.

Laskukopion ja laskujesi tilan saat näppärästi kirjautumalla sähköiseen asiointipalveluumme Monitoriin. Monitorista saat myös asiakasnumerosi ja laskutussopimusnumerosi e-laskua varten.

Mikäli et pysty maksamaan laskuasi eräpäivään mennessä, voit pyytää meiltä lisäaikaa laskun maksamiseen. Mikäli maksusi myöhästyy alle viikon, erillistä ilmoitusta ei tarvita. Viikon myöhästyminen ei vielä aiheuta sinulle huomautuslaskua tai viivästyskorkoa. Pidemmistä maksuajoista tai huomautuslaskujen maksuajoista tulee sopia asiakaspalvelumme kanssa tällä lomakkeella tai soittamalla p. 014 366 4010.