Voit seurata sähkönkulutustasi rekisteröitymällä asiointipalveluumme Monitoriin. Samat kulutustiedot löydät myös Fingridin Datahub-palvelusta.

Sähkönkulutustietojen lisäksi voit tarkastella palvelussamme esimerkiksi laskujasi ja sopimuksiasi ja tilata omaa osoitettasi koskevia häiriötiedotteita.

Jos sähkönkulutuksesi tuntuu suurelta, suosittelemme, että kirjaudut Monitoriin. Monitorista näet kulutuksesi historiatietoja jopa tuntitasolla, joten saat kokonaiskäsityksen taloutesi kulutuksesta. Tuntitasoinen kulutustieto auttaa selvittämään kulutuspiikkejä, kuten saunan tai uunin päälle kytkemistä. Yksittäisen, sähköpistokkeella kytkettävän laitteen sähkönkulutusta voi selvittää energiankulutusmittarilla, jonka voit lainata Jyväskylän kaupungin pääkirjastosta.

Kausisiirtoasiakkailla varaavat laitteet, kuten lämminvesivaraaja, kytkeytyvät päälle vaihtelevalla 0 – 60 minuutin viiveellä kello 22:n jälkeen. Tämä on normaalia ja perustuu siihen, että sähköverkon kuormitus pysyy hallinnassa. Kytkeytymisviiveestä huolimatta edullisemman ajan energiamittaus käynnistyy aina sovittuun aikaan eli klo 22.00 ja päättyy tasan klo 7.00.

Joskus harvoin poikkeaviin kulutuslukemiin on syynä mittarin mittausvirhe. Jos epäilet mittarivikaa, voit tilata meiltä mittarin tarkistuksen. Tällöin vaihdamme kohteen mittarin uuteen ja tarkistutamme vanhan mittarin puolueettomalla asiantuntijalla. Jos mittarissa todetaan selkeä mittausvirhe, mittarin vaihto ja vanhan mittarin tarkistus tulee Alvan kustannettavaksi. Jos mittarissa ei todeta mittausvirhettä, kustannukset veloitetaan asiakkaalta. Tilaa mittarin tarkastus tästä.

Energianeuvontaa saat esimerkiksi Motivalta www.motiva.fi tai Keski-Suomen Energiatoimistosta www.kesto.fi