Yleissähkö

Valitse yleissähkö, mikäli asut omakoti- tai paritalossa ja lämmitysmuotosi on suora sähkölämmitys tai muu kuin sähkölämmitys. Kun valitset yleissähkön voit nauttia samanhintaisesta sähkön verkkopalvelusta vuorokauden- ja vuodenajasta riippumatta. Yleissähkön perusmaksu määräytyy pääsulakekoon perusteella. Tyypillinen pääsulakekoko on 3x25A.

Yleissähkö 5

Yleissähkö 5 on tarkoitettu kerros- ja rivitalojen asunnoille, joiden pääsulakekoko on 1x25A tai 3x25A. Tämä tuote on valittavissa kohteeseen, jossa samassa liittymässä on vähintään viisi käyttöpaikkaa eli viisi huoneistoa.

Kausisähkö

Kausisähkö voi olla sopivin vaihtoehto, kun omakoti- tai paritalosi lämmitysmuoto on varaava tai osittain varaava sähkölämmitys. Kausisähkö on kesäkaudella ja viikonloppuisin edullisimmillaan. Kausisähkön korkeamman tariffin mukaiseen talvikauteen kuuluvat ma-la -päivät aikavälillä 1.11.–31.3. ja vuorokaudenajat klo 7–22. Sunnuntaipäivät sekä muu aika kokonaisuudessaan lasketaan kuuluvaksi edullisempaan hintaluokkaan.

Tehosiirto

Tehosiirto on tarkoitettu normaalia suurempaan sähköntarpeeseen. Pääsulakokoko on yli 63A. Tyypillisiä käyttökohteita ovat kerrostalojen kiinteistösähkö, parkkipaikat, kaupat sekä teollisuus. Tehosiirrossa perusmaksu on korkeampi kuin sulakepohjaisilla tuotteilla ja perusmaksun lisäksi laskutetaan tehomaksua. Tehomaksu määräytyy liukuvasti vuoden huipputehon mukaan. Vastaavasti tehosiirrossa energia on edullisempaa kuin sulakepohjaisilla tuotteilla.

Pientehosiirto on pienjänniteliittyjien tuote. Tehosiirto on asiakkaille, jotka liittyvät keskijänniteverkkoon eli omistavat oman muuntamonsa. Tyyppillisiä käyttökohteita ovat isot marketit sekä suuret teollisuuskiinteistöt.

Tehosiirto 2-aikainen

2-aikainen tehosiirto vastaa tehosiirtoa, mutta kulutettu energia on hinnoiteltu kahteen eri luokkaan kuten kausisiirrossa. 2-aikaisilla tuotteilla sähkö on edullisempaa talvikauden ulkopuolella ja talviöisin.

Tuotteiden tarkat määrittelyt löytyvät verkkopalveluhinnastostamme.

Verkkopalvelutuotteen vaihto

Tuotteen vaihto käyttöpaikalle on ilmaista kerran vuodessa.

Siirtotuotteen vaihto onnistuu asiakaspalvelumme kautta: ota yhteyttä tällä lomakkeella.

Mikäli tuotteen vaihdon yhteydessä sulakekoko muuttuu, asiakkaan valitsema sähköurakoitsija tekee sulakekoon muutoksen ja ilmoittaa siitä urakoitsijapalvelun kautta.

Tuotteen muutos on mahdollista liittymän nimellisvirtaan asti. Mikäli liittymän nimellisvirtaa on tarve muuttaa, ohje löytyy täältä: alva.fi/sahkoverkko/sahkoliittymat-ja-mittarointi/liittymien-purut-ja-muutostyot/

Yli 63A muutoksissa on tehtävä muutoksia mittaukseen. Muutoksissa mittaus päivitetään teknisen ohjeen mukaisesti. Ohjeistus löytyy osoitteesta: alva.fi/sahkoverkko/sahkoliittymat-ja-mittarointi/mittarointi/pienjannitemittauksen-tekniset-vaatimukset/ 

Yli 63A tuotteet vaativat aina epäsuoran mittauksen (virtamuuntajat).