Yleissähkö

Valitse yleissähkö, mikäli asut omakoti- tai paritalossa ja lämmitysmuotosi on suora sähkölämmitys tai muu kuin sähkölämmitys. Kun valitset yleissähkön voit nauttia samanhintaisesta sähkön verkkopalvelusta vuorokauden- ja vuodenajasta riippumatta. Yleissähkön perusmaksu määräytyy pääsulakekoon perusteella. Tyypillinen pääsulakekoko on 3x25A.

Kaksiaikainen mittaus, yö/päivä

Kaksiaikainen mittaus on palvelu, jossa asiakas voi valita Yleissähkö-tuotteeseen päivä/yö-mittauksen. Päivä/yö-mittauspalvelussa päiväaika kestää kello 7:stä 22:een ja yöaika kello 22:sta 7:ään ympäri vuoden.

Yleissähkö 5

Yleissähkö 5 on tarkoitettu kerros- ja rivitalojen asunnoille, joiden pääsulakekoko on 1x25A tai 3x25A. Tämä tuote on valittavissa kohteeseen, jossa samassa liittymässä on vähintään viisi käyttöpaikkaa eli viisi huoneistoa.

Kausisähkö

Kausisähkö voi olla sopivin vaihtoehto, kun omakoti- tai paritalosi lämmitysmuoto on varaava tai osittain varaava sähkölämmitys. Kausisähkö on kesäkaudella ja viikonloppuisin edullisimmillaan. Kausisähkön korkeamman tariffin mukaiseen talvikauteen kuuluvat ma-la -päivät aikavälillä 1.11.–31.3. ja vuorokaudenajat klo 7–22. Sunnuntaipäivät sekä muu aika kokonaisuudessaan lasketaan kuuluvaksi edullisempaan hintaluokkaan.

Verkkopalvelutuotteen vaihto

Tuotteen vaihto käyttöpaikalle on ilmaista kerran vuodessa.

Siirtotuotteen vaihto onnistuu asiakaspalvelumme kautta: ota yhteyttä tällä lomakkeella.

Mikäli tuotteen vaihdon yhteydessä sulakekoko muuttuu, asiakkaan valitsema sähköurakoitsija tekee sulakekoon muutoksen ja ilmoittaa siitä urakoitsijapalvelun kautta.

Tuotteen muutos on mahdollista liittymän nimellisvirtaan asti. Mikäli liittymän nimellisvirtaa on tarve muuttaa, ohje löytyy täältä: alva.fi/sahkoverkko/sahkoliittymat-ja-mittarointi/liittymien-purut-ja-muutostyot/

Yli 63A muutoksissa on tehtävä muutoksia mittaukseen. Muutoksissa mittaus päivitetään teknisen ohjeen mukaisesti. Ohjeistus löytyy osoitteesta: alva.fi/sahkoverkko/sahkoliittymat-ja-mittarointi/mittarointi/pienjannitemittauksen-tekniset-vaatimukset/ 

Yli 63A tuotteet vaativat aina epäsuoran mittauksen (virtamuuntajat).