Veden etäluenta on tärkeä osa siirtymistä kohti energia- ja vesitehokasta asumista ja toimintaa. Vesihuoltolaitokselle vaivattomin ratkaisu on hankkia nykyvaatimusten mukaiset vesimittarit ja veden etäluentapalvelu kokonaispalveluna, avaimet käteen -periaatteella aina mittareiden asennuksesta tiedon hyödyntämiseen saakka.

Kerralla asennettavat suuret mittarimäärät ovat vesihuoltolaitokselle mutkattomin ja tehokkain vaihtoehto. Asiakkaamme Laukaan Vesihuolto Oy hankki veden etäluentapalvelun Alvalta kokonaispalveluna, mittariasennuksineen. Ensimmäinen, noin 200 kappaleen erä vesimittareita asennettiin kustannustehokkaasti elokuussa, yhden viikon aikana. Joutuisasti edennyttä projektia siivittivät asiakkaan, Alvan ja alihankkijan hyvä yhteistyö sekä onnistunut projektin suunnittelu ja koordinointi Alvalla. Myös hyväkuntoiset mittauspisteet jouduttivat mittareiden vaihtoa.

– Olemme tehneet Alvan kanssa yhteistyötä useissa eri vesihuollon projekteissa mm. verkkotietopalvelun ja siirtolinjan myötä, joten Alva oli meille luonnollinen kumppani myös veden etäluennan projektiin, kertoo Laukaan tekninen johtaja Janne Laiho.

Yhteistyö jatkuu Laukaassa loppuvuoden aikana 800-900 mittarin asennuksella. Kaikkiin uusiin rakennuskohteisiin asennetaan etäluettava vesimittari ja muihin kiinteistöihin etäluettava vesimittari vaihdetaan seuraavien 2-3 vuoden aikana.

Asennusten myötä Laukaa ottaa käyttöön myös veden etäluennan palveluportaalin.