Lämpöratkaisut taloyhtiöille

Autamme valitsemaan sopivimman lämmitysratkaisun kulloisenkin taloyhtiön erityispiirteet ja toiveet huomioiden. Useimmiten hyödynnämme ratkaisuissa kattavaa kaukolämpöverkkoamme, joka on teknologianeutraali tuotantomuodon suhteen ja mahdollistaa eri lämmitysmuotojen hyödyntämisen energiatehokkaasti. Hiilineutraaliutta kohti kulkiessa olemme erityisen iloisia päästöttömästä ja uusiutuvilla tuotetusta Vihreä lämpö -tuotteestamme, joka on kasvattanut suosiotaan.

Kaukolämmön perustuotteet yrityksille ovat Normilämpö ja Vihreä lämpö.

Normilämpö

Normilämpö on varma tapa huolehtia kotisi lämmityksestä ja lämpimästä käyttövedestä. Tasalaatuinen Normilämpö on myös ympäristöystävällistä, koska se syntyy yhteistuotantovoimalaitoksissa sähköntuotannon yhteydessä. Näin polttoaineesta pystytään hyödyntämään jopa 90 %.

Vihreä lämpö

Vihreä lämpö tuotetaan Rauhalahden ja Keljonlahden voimalaitoksilla ympäristöystävällisellä, maakunnallisella puupolttoaineella sekä Mustankorkean biokaasulla. Päästötön Vihreä lämpö on arvovalinta, jolla vaikutat siihen, millaista energiaa tuotetaan ja käytetään. Vihreän lämmön perusmaksu määräytyy samoin kuin tavallisessa kaukolämmössä, energiamaksu on hitusen arvokkaampi. Vihreä lämpö on Inspecta Sertifiointi Oy:n varmentamaa.

Kun lämmität vihreällä lämmöllämme, saat halutessasi käyttöösi myös Vihreän lämmön sertifikaatin.

Hybridiratkaisut

Hybridiratkaisuissa voidaan hyödyntää esimerkiksi maalämpöä ja kaukolämpöä – näin kiinteistö ei ole vain yhden lämmitysvaihtoehdon varassa, vaan molemmista ratkaisuista voidaan hyödyntää niiden parhaimmat ominaisuudet.
Tutustu myös Volvo Truck Center Jyväskylän asiakastarinaan, jossa hybridiratkaisu toteutettiin isoon teollisuuskiinteistöön maa- ja kaukolämmöllä.

Kaksisuuntaisuus

Kaksisuuntaisuus kaukolämpöverkossa tarkoittaa verkkojen avaamista asiakkaiden tai kolmansien osapuolien tuottamalle lämmölle. Tällöin asiakas voi ostamisen lisäksi sekä tuottaa lämpöä että myydä sitä. Hyvin toimiessaan kaksisuuntaisuus parantaa lämmön energiatehokkuutta ja pienentää päästöjä. Myös meidän verkkomme on avoin muillekin lämmöntuottajille, mikäli toteutus on teknisesti mahdollista ja taloudellisesti järkevää. Pilotointia kaksisuuntaisuudesta on toteutettu onnistuneesti myös Jyväskylässä.

Energiaoptimointi eli kulutusjousto

Energiaoptimointipalvelussa leikataan lämmön kulutuksen tehopiikkejä. Kulutus- ja kysyntäjoustoksikin kutsuttu palvelu tuo säästöjä niin lämmön tuottajalle kuin asiakkaallekin. Kulutusjoustoa on pilotoitu Jyväskylässä onnistuneesti erilaisissa kiinteistöissä. Lue lisää tästä.

Ota meihin yhteyttä