Ajankohtaista, Asiakastarinat, Energiaratkaisut

Vesihuoltolaitos vaihtoi vihreään lämpöön

Alvan vesihuoltoliiketoiminta siirtyi keväällä 2023 vihreään lämpöön. Vaihto Vihreään lämpöön on arvovalinta kestävämmän tulevaisuuden puolesta.

Lue lisää
Tabletilla näkymiä, vesihuollon markkinointikuva

Ajankohtaista, Asiakastarinat, Kunnille

Verkkotietojärjestelmän käyttö haltuun kuukausittaisilla koulutuksilla

Padasjoen kunnan vesilaitos otti käyttöön vesihuollon digitaalisen verkko- ja paikkatietojärjestelmän alkuvuodesta 2020. Työlistaus, dokumentointi ja arkistointi ovat nyt ajan tasalla ja tieto löytyy aiempaa helpommin. Jouhevaa siirtymistä PDF-kartoista digitaalisiin tietoihin ovat olleet vauhdittamassa Alvan palveluun sisältyvät, kerran kuukaudessa järjestettävät koulutukset, jolloin pureudutaan ohjelman käytön myötä tulleisiin kysymyksiin.

Lue lisää
Viitasaaren kaupunginjohtaja Janne Kinnunen

Asiakastarinat, Kunnille, Pisara

Alva tarjosi Viitasaaren kaupungille kokonaisvaltaisen ratkaisun

Viitasaaren tekemään valintaan vaikutti erityisesti se, että omistajana oli samat arvot jakava kuntaomisteinen yhtiö.

Lue lisää

Asiakastarinat, Kunnille, Pisara

Tekstiviestipalvelu vauhdittaa Tammelan Vesihuollon asiakasviestintää

Tammelassa tekstiviestipalvelu otettiin käyttöön toukokuussa 2020 osana Digiaaltoa eli digitalisoitua vesihuollon verkkotietojärjestelmää. Palvelu tarjoaa kuntalaisille ajankohtaista tietoa vedenjakeluun liittyvissä asioissa ja lisää siten kunnan vesihuollon toimintavarmuutta.

Lue lisää

Asiakastarinat, Kunnille, Pisara

Digiaalto saapui Tammelaan

Kiristyneet vaatimukset haastavat vesihuoltolaitoksia kehittämään ja digitalisoimaan toimintaansa. Forssan seutukuntaan kuuluva kantahämäläinen Tammela on noin 6200 asukkaan kunta, jossa vesihuollon verkkotietojärjestelmän digitalisointi tuli ajankohtaiseksi viime vuonna.

Lue lisää
Viitasaari järvimaisema

Asiakastarinat, Kunnille

Viitasaari

Viitasaari on n. 6700 asukkaan kaupunki Keski-Suomen maakunnan pohjoisosassa. Lämmöstä ja vesihuoltopalvelujen tuottamisesta vastasi 30.11.2018 saakka kaupungin omistama Wiitaseudun Energia Oy.

Lue lisää
Alva_Lievestuoreen siirtoviemäri_putken hitsaus

Asiakastarinat, Kunnille

Laukaa

Laukaa etsi ratkaisua Lievestuoreen taajaman jätevesien puhdistamiselle, koska nykyinen puhdistamo ei täyttänyt vuoden 2019 ympäristöluvan ehtoja. Pisara-yhteistyö ratkaisi hankkeen suunnittelun ja toteutuksen lisäksi rahoituksen.

Lue lisää

Asiakastarinat, Kunnille

Hankasalmi

Hankasalmella vesihuoltolaitos toimii ympäristötoimen alaisena yksikkönä, joka on eriytetty kunnan kirjanpidossa. Kunta harkitsi, voitaisiinko tietojärjestelmiä hankkimalla vastata Vesihuoltolain kiristyneisiin vaatimuksiin.

Lue lisää
Sairaala Nova

Asiakastarinat, Kunnille, Rakennusliikkeille, Yrityksille

Novan ja Alvan innovatiivinen yhteistyö tuo sairaalalle kustannussäästöjä

Jyväskylään vuonna 2020 valmistuva uusi keskussairaala Nova luottaa Alvaan. Alva hoitaa Novan sähkön, lämmön, veden ja viilennyksen myös rakentamisvaiheessa.

Lue lisää

Asiakastarinat, Kunnille

Jyväskylän varuskunta, Tikkakoski

Jyväskylän varuskunnassa Tikkakosken alueen vesihuoltojärjestelmä vaihtoi omistajaa syyskuussa 2016.

Lue lisää

Energiaratkaisut, Kunnille

Höyryn toimitus Keski-Suomen keskussairaalalle

Uuden sairaala Novan rakentamisen myötä vanhalta sairaala-alueelta purettiin vanhoja rakennuksia. Purettaviin kuului pesularakennus, jossa oli tuotettu pesulahöyryn lisäksi vanhan sairaalan keittiön ja välinehuollon tarvitsema höyry. Sairaanhoitopiiri etsi ratkaisua höyryntoimitukselle.

Lue lisää

Asiakastarinat, Kunnille, Pisara

Alvan vuotovahtisovellus paljasti piilovuodon asiakkaan vesiverkostossa

Alvan automaattinen vuotovahtisovellus havaitsi poikkeavan ja lisääntyneen yöaikaisen vedenkulutuksen yhdessä painepiirissä marraskuussa 2018. Alvan vesi- ja verkostoasiantuntijat alkoivat selvittää syytä poikkeamaan. Vuotovahti luokitteli poikkeaman mahdolliseksi vuodoksi. Se paikallistettiin Uuraisten kuntaan, joka ostaa vettä Alvalta silloin kun tarvetta on. Alvan ripeä toiminta sai kiitosta.

Lue lisää