Asiakastarinat, Kunnille, Pisara

Digiaalto saapui Tammelaan

Kiristyneet vaatimukset haastavat vesihuoltolaitoksia kehittämään ja digitalisoimaan toimintaansa. Forssan seutukuntaan kuuluva kantahämäläinen Tammela on noin 6200 asukkaan kunta, jossa vesihuollon verkkotietojärjestelmän digitalisointi tuli ajankohtaiseksi viime vuonna.

Lue lisää

Asiakastarinat, Kunnille

Viitasaari

Viitasaari on n. 6700 asukkaan kaupunki Keski-Suomen maakunnan pohjoisosassa. Lämmöstä ja vesihuoltopalvelujen tuottamisesta vastasi 30.11.2018 saakka kaupungin omistama Wiitaseudun Energia Oy.

Lue lisää

Asiakastarinat, Kunnille

Laukaa

Laukaa etsi ratkaisua Lievestuoreen taajaman jätevesien puhdistamiselle, koska nykyinen puhdistamo ei täyttänyt vuoden 2019 ympäristöluvan ehtoja. Pisara-yhteistyö ratkaisi hankkeen suunnittelun ja toteutuksen lisäksi rahoituksen.

Lue lisää

Asiakastarinat, Kunnille

Hankasalmi

Hankasalmella vesihuoltolaitos toimii ympäristötoimen alaisena yksikkönä, joka on eriytetty kunnan kirjanpidossa. Kunta harkitsi, voitaisiinko tietojärjestelmiä hankkimalla vastata Vesihuoltolain kiristyneisiin vaatimuksiin.

Lue lisää

Asiakastarinat, Kunnille, Rakennusliikkeille, Yrityksille

Novan ja Alvan innovatiivinen yhteistyö tuo sairaalalle kustannussäästöjä

Jyväskylään vuonna 2020 valmistuva uusi keskussairaala Nova luottaa Alvaan. Alva hoitaa Novan sähkön, lämmön, veden ja viilennyksen myös rakentamisvaiheessa.

Lue lisää

Asiakastarinat, Kunnille

Jyväskylän varuskunta, Tikkakoski

Jyväskylän varuskunnassa Tikkakosken alueen vesihuoltojärjestelmä vaihtoi omistajaa syyskuussa 2016.

Lue lisää

Energiaratkaisut, Kunnille

Höyryn toimitus Keski-Suomen keskussairaalalle

Uuden sairaala Novan rakentamisen myötä vanhalta sairaala-alueelta purettiin vanhoja rakennuksia. Purettaviin kuului pesularakennus, jossa oli tuotettu pesulahöyryn lisäksi vanhan sairaalan keittiön ja välinehuollon tarvitsema höyry. Sairaanhoitopiiri etsi ratkaisua höyryntoimitukselle.

Lue lisää

Asiakastarinat, Kunnille, Pisara

Alvan vuotovahtisovellus paljasti piilovuodon asiakkaan vesiverkostossa

Alvan automaattinen vuotovahtisovellus havaitsi poikkeavan ja lisääntyneen yöaikaisen vedenkulutuksen yhdessä painepiirissä marraskuussa 2018. Alvan vesi- ja verkostoasiantuntijat alkoivat selvittää syytä poikkeamaan. Vuotovahti luokitteli poikkeaman mahdolliseksi vuodoksi. Se paikallistettiin Uuraisten kuntaan, joka ostaa vettä Alvalta silloin kun tarvetta on. Alvan ripeä toiminta sai kiitosta.

Lue lisää