Lämpöratkaisut

Autamme sinua valitsemaan juuri omiin tarkoituksiisi sopivimman lämmitysratkaisun. Useimmiten hyödynnämme ratkaisuissa kattavaa kaukolämpöverkkoamme, joka on teknologianeutraali tuotantomuodon suhteen ja mahdollistaa eri lämmitysmuotojen hyödyntämisen energiatehokkaasti. Hiilineutraaliutta kohti kulkiessa olemme erityisen iloisia päästöttömästä ja uusiutuvilla tuotetusta Vihreä lämpö -tuotteestamme, joka on kasvattanut suosiotaan.

Alla kerromme kaukolämmön perustuotteistamme sekä muista lämpö- ja jäähdytysratkaisuistamme, joita olemme onnistuneesti toteuttaneet erilaisiin kiinteistöihin. Lisäksi löydät perustietoa kaukolämmöstä.

Kaukolämmön perustuotteet yrityksille ovat Normilämpö ja Vihreä lämpö.

Normilämpö

Normilämpö on varma tapa huolehtia kotisi lämmityksestä ja lämpimästä käyttövedestä. Tasalaatuinen Normilämpö on myös ympäristöystävällistä, koska se syntyy yhteistuotantovoimalaitoksissa sähköntuotannon yhteydessä. Näin polttoaineesta pystytään hyödyntämään jopa 90 %.

Vihreä lämpö

Vihreä lämpö tuotetaan Rauhalahden ja Keljonlahden voimalaitoksilla ympäristöystävällisellä, maakunnallisella puupolttoaineella sekä Mustankorkean biokaasulla. Päästötön Vihreä lämpö on arvovalinta, jolla vaikutat siihen, millaista energiaa tuotetaan ja käytetään. Vihreän lämmön perusmaksu määräytyy samoin kuin tavallisessa kaukolämmössä, energiamaksu on hitusen arvokkaampi. Vihreä lämpö on Inspecta Sertifiointi Oy:n varmentamaa.

Kun lämmität vihreällä lämmöllämme, saat käyttöösi myös Vihreän lämmön sertifikaatin.

Energiaoptimointi eli kulutusjousto leikkaa lämmön kulutuksen tehopiikkejä ja tuo säästöjä niin lämmön tuottajalle kuin asiakkaallekin. Kysyntäjoustoksikin kutsuttua energiaoptimointia on pilotoitu Jyväskylässä onnistuneesti erilaisissa kiinteistöissä. Lue lisää tästä.

Jäähdytys – Kaukokylmä eli kaukojäähdytys on helppo ja turvallinen tapa pitää kiinteistön sisälämpötila miellyttävänä. Alva Jäähdytys tuotetaan kompressori- tai absorptiotekniikalla ja siirretään kiinteistöön kaukokylmäverkon välityksellä. Se toimii samalla tekniikalla kuin kaukolämpöverkko.

Hybridiratkaisuissa voidaan hyödyntää esimerkiksi maalämpöä ja kaukolämpöä – näin kiinteistö ei ole vain yhden lämmitysvaihtoehdon varassa, vaan molemmista ratkaisuista voidaan hyödyntää niiden parhaimmat ominaisuudet. Tutustu myös Volvo Truck Center Jyväskylän asiakastarinaan, jossa hybridiratkaisu toteutettiin isoon teollisuuskiinteistöön maa- ja kaukolämmöllä.

Kaksisuuntaisuus kaukolämpöverkossa tarkoittaa verkkojen avaamista asiakkaiden tai kolmansien osapuolien tuottamalle lämmölle. Tällöin asiakas voi ostamisen lisäksi sekä tuottaa lämpöä että myydä sitä. Hyvin toimiessaan kaksisuuntaisuus parantaa lämmön energiatehokkuutta ja pienentää päästöjä. Myös meidän verkkomme on avoin muillekin lämmöntuottajille, mikäli toteutus on teknisesti mahdollista ja taloudellisesti järkevää. Pilotointia kaksisuuntaisuudesta on toteutettu onnistuneesti myös Jyväskylässä.

Ota meihin yhteyttä