Yksi tärkeimmistä asioista kiinteistössä on sopiva lämpötila. Tarvitset sitten jäämerellistä viileyttä, tropiikin lämpöä tai mitä vain siltä väliltä, me olemme apunasi.

Autamme sinua näkemään taustat, ennakoimaan tulevaa ja hallitsemaan riskit. Saat käyttöösi yli satavuotisen asiantuntemuksemme, jolla tänäänkin tuotetaan energiaa eri muodoissa yli 100 000 ihmiselle. Avullamme hakemukset ja sopimukset hoituvat vaivattomasti ja ajallaan. Kokemuksestamme ja neuvoistamme on sinulle hyötyä jo suunnitteluvaiheessa, ja läpi koko rakennuksesi elinkaaren.

Useimmiten hyödynnämme ratkaisuissa kattavaa kaukolämpöverkkoamme, joka on teknologianeutraali tuotantomuodon suhteen ja mahdollistaa eri lämmitysmuotojen hyödyntämisen energiatehokkaasti. Hiilineutraaliutta kohti kulkiessa olemme erityisen iloisia päästöttömästä ja uusiutuvilla tuotetusta Vihreä lämpö -tuotteestamme, joka on kasvattanut suosiotaan.

Hybridiratkaisuissa voidaan hyödyntää esimerkiksi maalämpöä ja kaukolämpöä – näin kiinteistö ei ole vain yhden lämmitysvaihtoehdon varassa, vaan molemmista ratkaisuista voidaan hyödyntää niiden parhaimmat ominaisuudet.

Kaksisuuntaisuus kaukolämpöverkossa tarkoittaa verkkojen avaamista asiakkaiden tai kolmansien osapuolien tuottamalle lämmölle. Tällöin asiakas voi ostamisen lisäksi sekä tuottaa lämpöä että myydä sitä. Hyvin toimiessaan kaksisuuntaisuus parantaa lämmön energiatehokkuutta ja pienentää päästöjä. Myös meidän verkkomme on avoin muillekin lämmöntuottajille, mikäli toteutus on teknisesti mahdollista ja taloudellisesti järkevää. Pilotointia kaksisuuntaisuudesta on toteutettu onnistuneesti myös Jyväskylässä.

Kysyntäjousto leikkaa lämmön kulutuksen tehopiikkejä ja tuo säästöjä niin lämmön tuottajalle kuin asiakkaallekin. Kysyntäjoustoa on pilotoitu Jyväskylässä onnistuneesti erilaisissa kiinteistöissä. Lue lisää tästä.

Kaukolämpö tuotetaan ekologisesti sähkön ja lämmön yhteistuotannolla kahdessa voimalaitoksessamme. Vihreän lämmön valitessasi varmistut, että lämpö on 100 % uusiutuvilla energianlähteillä tuotettua. Kaukolämpö on kokonaiskustannuksiltaan markkinoiden edullisin lämmitysmuoto erityisesti suurille kiinteistöille. Se on kustannustehokas, luotettava ja edelleen Suomen suosituin lämmitysmuoto. Laitteiden huoltotarve on vähäinen, mutta jos jokin menee vikaan, saat meidät kiinni ympäri vuorokauden. Asiakkaamme arvostavat myös seuraavia seikkoja:

  • Edullinen kertainvestointi maksaa itsensä takaisin nopeasti
  • Toimintavarma lämmitysratkaisu nostaa kiinteistön arvoa
  • Kaukolämmön hyödyt jatkavat kertymistään rakennuksen koko elinkaaren ajan
  • Käyttökustannukset pysyvät kurissa, eikä huoltokatkoista tarvitse huolehtia

 

Kaukolämmön perustuotteet ovat normilämpö ja vihreä lämpö.

Normilämpö

Normilämpö on varma tapa huolehtia kotisi lämmityksestä ja lämpimästä käyttövedestä. Tasalaatuinen normilämpö on myös ympäristöystävällistä, koska se syntyy yhteistuotantovoimalaitoksissa sähköntuotannon yhteydessä. Näin polttoaineesta pystytään hyödyntämään jopa 90 %.

Vihreä lämpö

Vihreä lämpö tuotetaan Rauhalahden ja Keljonlahden voimalaitoksilla ympäristöystävällisellä, maakunnallisella puupolttoaineella sekä Mustankorkean biokaasulla. Päästötön Vihreä lämpö on arvovalinta, jolla vaikutat siihen, millaista energiaa tuotetaan ja käytetään. Vihreän lämmön perusmaksu määräytyy samoin kuin tavallisessa kaukolämmössä, energiamaksu on hitusen arvokkaampi. Vihreä lämpö on Inspecta Sertifiointi Oy:n varmentamaa.

Kun lämmität vihreällä lämmöllämme, saat käyttöösi myös Vihreän lämmön sertifikaatin.

Lämpöverkkoon liittyminen

Lämpöverkkoon liittymisen ohjeistuksen löydät täältä.