Useimmiten hyödynnämme ratkaisuissa kattavaa kaukolämpöverkkoamme, joka on teknologianeutraali tuotantomuodon suhteen ja mahdollistaa eri lämmitysmuotojen hyödyntämisen energiatehokkaasti. Hiilineutraaliutta kohti kulkiessa olemme erityisen iloisia päästöttömästä ja uusiutuvilla tuotetusta Vihreä lämpö -tuotteestamme, joka on kasvattanut suosiotaan.

Alla kerromme kaukolämmön perustuotteistamme sekä muista lämpö- ja jäähdytysratkaisuistamme, joita olemme onnistuneesti toteuttaneet erilaisiin kiinteistöihin. Lisäksi löydät perustietoa kaukolämmöstä.

Kaukolämmön perustuotteet ovat Normilämpö ja Vihreä lämpö.

Normilämpö

Normilämpö on varma tapa huolehtia kotisi lämmityksestä ja lämpimästä käyttövedestä. Tasalaatuinen Normilämpö on myös ympäristöystävällistä, koska se syntyy yhteistuotantovoimalaitoksissa sähköntuotannon yhteydessä. Näin polttoaineesta pystytään hyödyntämään jopa 90 %.

Ympäristölämpö

Ympäristölämpö sopii parhaiten ekologisuutta arvostavalle, sillä kiinteistön tarvitsema lämpö tuotetaan uusiutuvilla ja päästöttömillä polttoaineilla. Valitsemalla ympäristölämmön, voi varmistua kiinteistön lämmönjakelun optimaalisesta toiminnasta. Tämä tarkoittaa, että Alva tarkistaa säännöllisin väliajoin lämmönjakokeskuksen toiminnan.

Ympäristölämmön hinta koostuu kolmesta komponentista Normilämpö -tuotteen tapaan. Nämä komponentit ovat energiamaksu, tehomaksu ja paluuveden osuus.

Ympäristölämpö -tuote pitää automaattisesti sisällään Alvan palvelusisältöä seuraavasti

  • Vihreä lämpö. Alvan vihreä lämpö on tuotettu uusiutuvilla ja päästöttömillä polttoaineilla.
  • Kysyntäjousto -optio. Alvalla on mahdollisuus toteuttaa kiinteistössä kustannuksellaan kaukolämmön kysynnänjouston toimenpiteitä, siten että kiinteistön hyvät sisäilmaolosuhteet eivät vaarannu.
  • Energiaselvitys ja kuntokartoitus. Alva tekee kerran kolmessa vuodessa lämmönjakokeskuksen kuntotarkastuksen ja energiankäytön selvityksen. Kuntotarkastuksen tarkistetaan lämmönjakokeskuksen kunto, säädöt ja annettaan suosituksia jatkotoimenpiteistä energiatehokkuuden parantamiseksi ja säästöjen aikaansaamiseksi.

Lisäpalvelut: lämmönjakokeskuksen saneeraus- ja huoltopalvelut. Lue lisää tästä. 

Vihreä lämpö

Vihreä lämpö tuotetaan Rauhalahden ja Keljonlahden voimalaitoksilla ympäristöystävällisellä, maakunnallisella puupolttoaineella. Päästötön Vihreä lämpö on arvovalinta, jolla vaikutat siihen, millaista energiaa tuotetaan ja käytetään. Vihreän lämmön perusmaksu määräytyy samoin kuin tavallisessa kaukolämmössä, energiamaksu on hitusen arvokkaampi. Vihreä lämpö on Gasum Portfolio Services Oy:n varmentamaa (Energiaviraston ylläpitämästä lämmön alkuperätakuurekisteristä).

Kun lämmität vihreällä lämmöllämme, saat käyttöösi myös Vihreän lämmön sertifikaatin.

Kiinteähintainen määräaikainen kaukolämpö

Sopimuksen hinnan kiinnittäminen luo vakautta ja suojaa. Nyt se on mahdollista myös kaukolämmössä. Kiinteähintainen määräaikainen kaukolämpö on samanhintainen koko sopimuskauden ajan. Palvelu on saatavilla yritysasiakkaille. Kysy lisätietoja ja tarjous Alvan yritysmyynnistä.

Energiaoptimointi eli kulutusjousto leikkaa lämmön kulutuksen tehopiikkejä ja tuo säästöjä niin lämmön tuottajalle kuin asiakkaallekin. Kysyntäjoustoksikin kutsuttua energiaoptimointia on toteutettu Jyväskylässä onnistuneesti erilaisissa kiinteistöissä. Lue lisää tästä.

Jäähdytys – Kaukokylmä eli kaukojäähdytys on helppo ja turvallinen tapa pitää kiinteistön sisälämpötila miellyttävänä. Alva Jäähdytys tuotetaan kompressori- tai absorptiotekniikalla ja siirretään kiinteistöön kaukokylmäverkon välityksellä. Se toimii samalla tekniikalla kuin kaukolämpöverkko.

Hybridiratkaisuissa voidaan hyödyntää esimerkiksi maalämpöä ja kaukolämpöä – näin kiinteistö ei ole vain yhden lämmitysvaihtoehdon varassa, vaan molemmista ratkaisuista voidaan hyödyntää niiden parhaimmat ominaisuudet. Tutustu myös Volvo Truck Center Jyväskylän asiakastarinaan, jossa hybridiratkaisu toteutettiin isoon teollisuuskiinteistöön maa- ja kaukolämmöllä.

Kaksisuuntaisuus kaukolämpöverkossa tarkoittaa verkkojen avaamista asiakkaiden tai kolmansien osapuolien tuottamalle lämmölle. Tällöin asiakas voi ostamisen lisäksi sekä tuottaa lämpöä että myydä sitä. Hyvin toimiessaan kaksisuuntaisuus parantaa lämmön energiatehokkuutta ja pienentää päästöjä. Myös meidän verkkomme on avoin muillekin lämmöntuottajille, mikäli toteutus on teknisesti mahdollista ja taloudellisesti järkevää. Pilotointia kaksisuuntaisuudesta on toteutettu onnistuneesti myös Jyväskylässä.

Kaukolämpö tuotetaan ekologisesti sähkön ja lämmön yhteistuotannolla kahdessa voimalaitoksessamme. Vihreän lämmön valitessasi varmistut, että lämpö on 100 % uusiutuvilla energianlähteillä tuotettua. Kaukolämpö on kokonaiskustannuksiltaan markkinoiden edullisin lämmitysmuoto erityisesti suurille kiinteistöille. Se on kustannustehokas, luotettava ja edelleen Suomen suosituin lämmitysmuoto. Laitteiden huoltotarve on vähäinen, mutta jos jokin menee vikaan, saat meidät kiinni ympäri vuorokauden. Asiakkaamme arvostavat myös seuraavia seikkoja:

  • Edullinen kertainvestointi maksaa itsensä takaisin nopeasti
  • Toimintavarma lämmitysratkaisu nostaa kiinteistön arvoa
  • Kaukolämmön hyödyt jatkavat kertymistään rakennuksen koko elinkaaren ajan
  • Käyttökustannukset pysyvät kurissa, eikä huoltokatkoista tarvitse huolehtia
  • Lue lisää energiantuotannostamme täältä

 

Ota meihin yhteyttä