Sakupe pesee 3,5 miljoonaa kiloa pyykkiä vuodessa hiilineutraalisti lämmitetyllä vedellä

Tekstiilinhuoltopalveluita tuottava Sakupe Oy siirtyi käyttämään Alvan vihreää lämpöä helmikuussa 2023. Alvan vihreä lämpö on uusiutuvilla energianlähteillä tuotettua hiilineutraalia lämpöä, joka on tarjolla sekä yrityksille että kotitalouksille. Sakupen siirtymä vihreään lämpöön on osa heidän toimiaan kohti hiilineutraaleja tekstiilinhuoltopalveluita.

Lue lisää

Energiatehokkuus osana yritysvastuuta

Kiwa Inspecta on myöntänyt Alvalle kansallisen ETJ+ -energiatehokkuussertifikaatin, joka täydentää ympäristöjärjestelmän vaatimuksia. Ympäristösertifioinnin rinnalle tuotu ETJ+ -sertifiointi vapauttaa Alvan neljän vuoden välein Energiavirastolle tehtävästä energiaraportoinnista ja energiatehokkuuden selvityksestä. Energiatehokkuusasiat ovat keskeisessä roolissa myös muuttuvassa vastuullisuusraportoinnissa.

Lue lisää

Historiallinen päivä – Keljonlahden voimalaitosta testattiin onnistuneesti pelkällä biopolttoaineella

Keljonlahden voimalaitoksessa suoritetut biopolttoainetestit on saatu onnistuneesti päätökseen. Testien aikana laitosta ajettiin historiallisesti ensimmäisen kerran täydellä teholla 100 %:sti biopolttoaineella. Koeajosta saadun datan avulla yhtiö on saavuttamassa teknisen valmiuden täysin hiilineutraaliin energiantuotantoon ennen tavoiteaikaansa.

Lue lisää