Alvan vastine uutisiin 24. ja 26.8.2022

Keskisuomalaisessa julkaistiin 24.8. uutinen kaukolämmön hinnankorotuspaineista Keski-Suomessa. Paria päivää myöhemmin 26.8. kerrottiin Keljonlahden voimalaitoksen hiilenpoltosta. Olemme saaneet runsaasti kyselyitä ja palautteita kumpaisenkin uutisen johdosta.

Lue lisää

Alvan ja Esri Finlandin yhteistyö vauhdittaa vesihuoltolaitoksien verkosto-omaisuuden digitalisointia

Alva ja Esri Finland Oy tiivistävät yhteistyötään vesihuollon toimialalla. Yhteistyön myötä vesihuoltolaitoksille on tarjolla ratkaisuja ja osaamista verkosto-omaisuuden ja toiminnan digitalisointiin. Nopeasti käyttöönotettavat ratkaisut parantavat vesihuoltolaitoksien toimintavarmuutta, kustannustehokkuutta sekä asiakastyytyväisyyttä.

Lue lisää

Kesätöissä Alvalla

LUT:ssa energiatekniikan toisen vuoden opinnot aloittava Lauri Seilonen työskenteli kesän ajan Alvan EHSQ-tiimissä turvallisuus-, laatu- ja ympäristöasioiden parissa. Oman tiimin töiden ohella Lauri pääsi näkemään ja kokemaan vähän kaikkea mikä liittyy kaupungin lämmittämiseen, sähköistämiseen ja vesihuoltoon.

Lue lisää

Viemäritukokset lisääntyneet merkittävästi

Tukkeutuneet jätevesiviemärit aiheuttavat harmia Jyväskylässä ja Viitasaarella. Jätevesiverkosto on tarkoitettu asumisessa muodostuville jätevesille. Viemärit eivät ole roskia varten, eikä niihin saa laittaa mitään ylimääräistä. Kaikki rasvat, roskat ja jätteet sekä muut viemäriin kuulumattomat asiat aiheuttavat toimintahäiriöitä ja pahimmillaan jätevesipumppujen tukkeutumisia, mistä koituu sekä ongelmia niin kiinteistölle kuin ympäristölle.

Lue lisää

Kloorin maku ja haju vedessä

Jyväskylässä nautitaan raikkaasta hanavedestä. Kloorin maku ja haju juomavedessä ovat kuitenkin asioita, joista Alvan veden laadunhallintatiimi saa kyselyjä muutamia kertoja kuukaudessa. Osa ihmisistä havaitsee herkästi pienetkin klooripitoisuusmuutokset.

Lue lisää