Suomalainen innovaatio: kierrätyksen kultakaivos

EU on todennut 30 teollisuuden käyttämää raaka-ainetta kriittisiksi. Jos niiden käyttö jatkuu samalla tasolla tai lisääntyy entisestään, raaka-aineet loppuvat. Kiertotalouteen erikoistuneet osaajat Alva, Tapojärvi ja Elker yhdistivät voimansa ja lähtivät ratkomaan ongelmaa kehittäen innovaation, jonka avulla kriittiset materiaalit uusiokäytetään tehokkaasti.

Lue lisää

Älykäs koti tuo säästöjä asumiskustannuksiin

YIT:n Jyväskylän Äijälänrantaan rakentama 65 asunnon kerrostalo Jyväskylän Taivaankansi on varustettu älykkäällä teknologialla, joka mahdollistaa mukavat ja resurssitehokkaat asuinolosuhteet. Alvan Energiaoptimointi-palvelu tehostaa kaukolämmitteisen kiinteistön energiankäyttöä ja huoneistokohtainen veden etäluenta vähentää veden kulutusta.

Lue lisää

Mitä vesi sinulle merkitsee?

Maaliskuun 22. päivä vietetään vuotuista kansainvälistä maailman vesipäivää. Päivän teemaksi on tänä vuonna nostettu veden arvo ja sen moninaiset merkitykset. Vesipäivän tarkoituksena on muistuttaa puhtaan veden tärkeydestä ihmisille, elinkeinoille, kulttuurille ja ympäristölle.

Lue lisää

Kysyntäjoustolla pystyy tehostamaan energiankulutusta sisäolosuhteista tinkimättä

Lämmön kysyntä- eli kulutusjoustolla leikataan lämmön kulutuksen tehopiikkejä. Tämä tarkoittaa myös pienempiä laskuja. Suomen Yliopistokiinteistöt (SYK) oli Jyväskylän Seminaarinmäen kampuksen osalta mukana Alvan pilottihankkeessa, jossa kulutusjoustoa testattiin onnistuneesti erilaisissa kiinteistöissä. Tutustu SYKin asiakastarinaan.

Lue lisää

Alva tukee Nooralotan matkaa myös vuonna 2021

Vuoden 2020 alussa alkanut yhteistyökumppanuutemme Nooralotta Nezirin kanssa jatkuu myös tänä vuonna. Lukuisista koronatilanteen aiheuttamista muutoksista huolimatta yhteinen taipaleemme on ollut antoisa. Katso Nooralotan videoterveiset ja lue lisää kumppanuudestamme.

Lue lisää