Kaupunkiyhtiöt alkavat porata syvää geolämpökaivoa Tampereella

Ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi tarvitaan nopeita, skaalattavia ja kestäviä energiaratkaisuja. Geolämpö on yksi tehokas ratkaisu kohti päästötöntä ja hiilineutraalia tulevaisuutta. Tampereella toteutettavassa geolämpöhankkeessa on mukana 15 energiayhtiötä Suomen eri kaupungeista, mukaan lukien Alva. Hanke tukee hyvin Alvan hiilineutraaliustavoitetta.

Lue lisää

Verkkotietojärjestelmän käyttö haltuun kuukausittaisilla koulutuksilla

Padasjoen kunnan vesilaitos otti käyttöön vesihuollon digitaalisen verkko- ja paikkatietojärjestelmän alkuvuodesta 2020. Työlistaus, dokumentointi ja arkistointi ovat nyt ajan tasalla ja tieto löytyy aiempaa helpommin. Jouhevaa siirtymistä PDF-kartoista digitaalisiin tietoihin ovat olleet vauhdittamassa Alvan palveluun sisältyvät, kerran kuukaudessa järjestettävät koulutukset, jolloin pureudutaan ohjelman käytön myötä tulleisiin kysymyksiin.

Lue lisää

Lämpöyhtiöt tarjoavat parempaa kaukolämpöä kehittämällä palveluita ja liiketoimintamalleja

Kaukolämmön tuottamisessa ei ole kyse vain kodin tai kiinteistön lämmittämisestä, vaan kokonaisvaltaisesta olosuhdepalvelusta. Asiakkaille tällaiset palvelut tarkoittavat muun muassa pienempiä kustannuksia sekä mahdollisuutta pienentää hiilijalanjälkeä. Alvan Energiaoptimointi on oivallinen esimerkki älykkäästä olosuhdepalvelusta, joka hyödyttää kaikkia osapuolia.

Lue lisää

Alva tutkii viemäriverkostoa savukokein Viitasaarella

Viitasaaren viemäriverkostoa tutkitaan savukokein Kurkelassa ja Savilahdella 3.–7.5.2021. Ensisijaisesti on tarkoitus tutkia viemäriverkoston tiiviyttä. Kokeiden tekemisellä on kuitenkin toinen yhtä tärkeä merkitys: savukokein saadaan selvitettyä ne kiinteistöt, joiden alueelta viemäriin pääsee jätevesiverkostoa kuormittavia sade- ja hulevesiä. – Varsinkin näin keväällä ja sateiden aikana viemäriverkostoamme ja puhdistamoa kuormittavat sinne kuulumattomat hulevedet. Hulevesiä ovat viemäriverkoston vuotovedet ja … Continued

Lue lisää