Alva tarjosi auringonkukkapeltojen antimia kaupunkilaisille kesällä 2022 osana Alvan 120-vuotisjuhlavuotta. Vuonna 2023 auringonkukkapeltoja ei valitettavasti Alvan nimissä enää Jyväskylässä ole.

***
Osana Alvan 120-vuotista juhlavuotta Alva tarjoaa kaikille halukkaille kaupunkilaisille mahdollisuuden käydä poimimassa auringonkukkia omaksi iloksi. Elokuun loppupäivien aikana kaupunkiympäristöön tulee myös lisää sähkönjakokaappitaidetta.  

Kukkapeltoja kaupungista löytyy neljä: kaksi Haukanniemestä, yksi Laajavuorentieltä läheltä Ruokkeentien risteystä, sekä yksi Puuppolasta, läheltä uutta moottoritietä.

– Odotamme kovasti lähiviikkojen aikana, että pellot puhkeavat täyteen kukkaloistoonsa. Paikoin kuiva ja kuuma kesä verotti kukkien kasvua, mutta kunhan kukinta pääsee täyteen vauhtiin, pellot ovat avoinna kaikille niin kuvien ottoon kuin kukkien keräämiseen omaksi iloksi, kertoo Tiina Mikkola Alvalta.

Peltojen sijainnit on valittu siten, että ne ovat helposti kaupunkilaisten saavutettavissa: jalkaisin, pyörällä tai paikallisliikenteen linkeillä. Tarkat auringonkukkapeltojen sijaintikartat löytyvät osoitteesta
https://www.alva.fi/auringonkukkapellot/

Pellot ovat osa Alvan 120-vuotisjuhlavuoden hyvien tekojen sarjaa. Kukkapeltoja ovat olleet toteuttamassa kaksi paikallista viljelijää, jotka löydettiin MTK Jyväskylän avustuksella.

Sähkönjakokaappitaidetta on tulossa kuuteen kohteeseen eri puolille kaupunkia elo-syyskuun taitteessa. Uudet kohteet sijaitsevat osoitteessa Tyyppäläntie, Mäkikatu, Yrjönkatu/Harjukatu, Pitkäkatu, Ahdinkatu sekä Seminaarinkatu. Jakokaappeihin nyt asennettavat teokset saivat eniten yleisöääniä Yläkaupungin yö -kaupunkifestivaalin järjestämässä äänestyksessä toukokuussa.