JYPin Juhlakaudella Alva ja JYP järjestävät yhteisen hyväntekeväisyyskampanjan ja lahjoittavat 100 euroa jokaisesta JYP:n tekemästä kotimaalista lasten ja nuorten mielenterveystyöhön.

Tänä vuonna myös kauden jokainen runkosarjan kotimatsissa tehty JYP-maali on enemmän, kuin vain kiekko vastustajan verkkoon, sillä jokainen maali on samalla tärkeä tuki lasten ja nuorten mielenterveystyöhön paikallisesti. JYPin ja Alvan yhdessä toteuttamassa yhteiskuntavastuukampanjassa lahjoitetaan 100 euroa jokaisesta kaudella 2023–2024 JYPin tekemästä kotimaalista lasten ja nuorten mielenterveystyöhön Jyväskylän seudulla. Koko runkosarjan kotiotteluiden maalimäärä kasvattaa kokonaissummaa, joka ohjataan kauden päätteeksi lyhentämättömänä Jyväskylän seudun mielenterveys ry:n toimintaan.

– Olemme iloisia yhteistyöstä JYPin ja Jyväskylän seudun mielenterveysseuran kanssa. Alva haluaa olla mukana tukemassa paikallista lasten ja nuorten mielenterveystyötä. Meille on tärkeää, että tuen kohde on paikallinen ja konkreettinen, Alvan talousjohtaja Pasi Jalonen kertoo.

– Yhteiskuntavastuukysymykset korostuvat nykyaikana entisestään. JYP on vahva alueellinen brändi ja haluamme omalla tekemisellä olla mukana positiivisesti vaikuttamassa yhteiskunnallisesti tärkeiden arvojen, kuten lasten ja nuorten mielenterveystyön, eteen. Samalla JYP kiittää yhteistyökumppaniaan Alvaa, joka on vahvasti mukana mahdollistamassa yhteistä kampanjaamme. Jokainen JYPin tekemä maali kotiotteluissa tuottaa hyvää tietysti joukkueelle ja kannattajillemme, mutta nyt myös alueellamme toteutettavalle mielenterveystyölle, JYPin toimitusjohtaja Risto Korpela toteaa.

Kampanja mielenterveyden puolesta tulee näkyväksi ottelutapahtumissa sekä JYPin viestinnässä kampanjateeman Vahva yhdessä – rohkeasti tulevaisuuteen kautta. Edellisen liigakauden 2022–2023 aikana JYP teki kotiotteluissa yhteensä 91 maalia ja tänä vuonna JYP lähtee rohkeasti tavoittelemaan edellisvuoden kotiotteluiden maalimääriä ja niiden ylikin.

Jyväskylän seudun mielenterveysseura ry ylläpitää Keski-Suomen hyvinvointialueen ja STEAn tuella Kriisikeskus Mobilea. Keskisuomalaisten on mahdollisuus saada Kriisikeskus Mobilesta matalan kynnyksen kriisityötä elämän eri kriisitilanteissa puhelimitse, kasvokkain ja verkossa chatin kautta. Kriisityön lisäksi Mobilessa on yksilötyötä niin väkivaltaa kokeneille kuin väkivaltaisesti käyttäytyneille. JYPin ja Alvan yhteiskampanjan tuella mahdollistetaan mm. matalan kynnyksen chat-työtä, yhdeksäsluokkalaisille mielen hyvinvointiin liittyviä koulukamppis-tuokioita sekä tarjotaan nuorille ryhmätoimintamahdollisuuksia mielen hyvinvoinnin tukemiseksi. Matalan kynnyksen kriisityöllä asiakastyössä puolestaan voidaan tukea ihmisiä yksilö- sekä yhteisötasoisesti. Lasten, nuorten sekä aikuisten tukeminen elämän eri kriisitilanteissa on vaikuttavaa työtä mm. inhimillisen kärsimyksen vähentämisen, opiskelu-, työ- ja toimintakyvyn tukemisen sekä julkisten palvelujen epätarkoituksenmukaisen käytön vähentämisen myötä.

Lähde mukaan LähiTapiola Areenalle kannustamaan JYP tekemään maaleja kotimatseissa – nyt sillä on entistäkin suurempi merkitys!