Valon kaupunki tulee taas ilahduttamaan pimeitä syysiltoja – tänä vuonna jo 17. kerran! Teoksia pääsee ihailemaan kymmenenä iltana 28.9.–7.10. klo 20 alkaen. Alvan perinteiset kaukolämpökaakaot tarjoillaan Kirkkopuistossa pe 29.9., la 30.9. sekä pe 6.10. ja la 7.10. kello 19 alkaen.

Mukana on jälleen monipuolinen kattaus kansainvälistä ja kotimaista valotaidetta, erikoisvalaistuskohteita sekä yhteistyökumppaneiden laaja oheisohjelmatarjonta.

Tänä vuonna Alvan tukemia teoksia on kaksi ja ne sijoittuvat molemmat Kirkkopuistoon.

The Uprooted-teos (kansikuva) koostuu värikkäistä, valoa hehkuvista kukista, jotka on valmistettu kierrätetyistä muovipusseista. Teos on jatkoa taiteilijoiden aiemmille töille, joissa jokapäiväisten materiaalien uusiokäyttö antaa tutuille ja arkisille asioille runollisen ulottuvuuden.

Sienirihmasto-projisointiteos Physarumissa (kuva alla) digitaalinen sieni valtaa arkkitehtuurin. Physarum polycephalum -sienieliön biologinen kasvustrategia on käännetty konekielelle. Digitaalisen sienen käyttäytymiseen vaikuttavat erilaiset ympäristöanturit, jotka mittaavat tuulta, ilmankosteutta ja liikettä. Yleisö voi liikkeillään vaikuttaa teoksen muotoon ja ääniin.

Kaukolämpökaakaot tarjoillaan Alvan pop up -teltalla Kirkkopuistossa molempina tapahtumaviikonloppuina perjantaista lauantaihin klo 19 alkaen. Kaakaota on varattu tuhannelle ensimmäiselle iltaa kohden.  

Tapahtumareitistä ja teoksista lisätietoa tapahtumaesitteessä

Kuvat:
Kukkateos The Uprooted. Kuvaaja/artisti: Maro Avrabou ja Dimitri Xenakis
Sienirihmasto-projisointiteos Physarum. Kuvaaja/artistikollektiivi: RaumZeitPiraten