Jyväskylässä tarkistetaan kaukolämmön hintaa vuoden 2024 alusta lukien. Veden ja jäteveden hinnat eivät Jyväskylässä nouse, mutta Viitasaarella veden ja jäteveden perusmaksujen hinnoittelurakennemuutos korottaa hintoja.

Kaukolämmön hinta nousee keskimäärin noin 4,9 % vuoden 2024 alusta lukien. Hinnantarkistus painottuu energiamaksuun. Taustalla vaikuttaa vallitseva maailmantilanne, joka on nostanut yleistä kustannustasoa sekä raaka-aineiden hintoja. Hintamuutokset tulevat voimaan Jyväskylän pääverkossa sekä Tikkakosken verkossa 1.1.2024 alkaen.

Alvan kaukolämpö on toimitusvarma ja ympäristöystävällinen lämmitysmuoto. Olemme kehittäneet sen tuotantoa ja jakelua pitkäjänteisesti. Tavoitteenamme on pitää kaukolämmön hinta kilpailukykyisenä sekä minimoida tuotannon ja jakelun kustannukset pitkällä aikavälillä myös tulevaisuudessa. Alvan kaukolämpö on jatkossakin yksi Suomen edullisimmista.

Viitasaarella muutoksia veden ja jäteveden hinnoitteluun

Viitasaarella nousevat veden ja jäteveden perusmaksut ensi vuoden alusta. Perusmaksujen korotus on noin 15 prosenttia. Sen sijaan veden ja jäteveden käyttömaksut eivät muutu, joten hinnankorotuksen kokonaisvaikutus vesihuollon hintoihin Viitasaarella on noin neljä prosenttia. Hinnankorotus johtuu yleisen kustannustason noususta. Samalla parannetaan veden hinnoittelua siten, että se heijastaa paremmin todellisia kustannuksia. Korjaamalla perusmaksun ja käyttömaksun suhdetta hinnoittelu kohtelee kaikkia Alva Viitasaari Veden asiakkaita oikeudenmukaisemmin.

Uudet hinnastot löytyvät osoitteesta https://www.alva.fi/asiakaspalvelu/hinnastot-ja-sopimusehdot/ .