Talven tullen on hyvä varmistaa, että kiinteistön vesimittari ja vesiputket on suojattu jäätymiseltä.
Riittämättömästi suojatut vesiputket ja mittarit jäätyvät pakkasella helposti. Jäätyminen voi aiheuttaa suuria kustannuksia esimerkiksi putkien rikkouduttua ja veden päästyä valumaan kiinteistön rakenteisiin.


Vaikka vesimittari sijaitsee usein sisätiloissa, pakkasten saapuessa kannattaa tarkistaa vesimittarin tilanne. Mittari rikkoutuu herkästi, jos se pääsee jäätymään. Paras keino estää jäätyminen on eristää vesiputket hyvin esimerkiksi vanhalla matolla tai muulla tarkoitukseen sopivalla lämpimällä peitolla. Varmista samalla, että vesimittaritila on riittävän lämmin vaikkapa sulkemalla ilmanvaihtoluukut mittarin läheltä. Kovien pakkasten tullen vesimittaritilassa voi käyttää lisälämmitystä. Putket pysyvät helpoiten sulana pienellä juoksutuksella.

Jäätyikö vesiputki?

Jos vesiputki tai -mittari on päässyt jäätymään, toimi näin:

1. Sulje venttiilit mittarin molemmilta puolin, jos se vain on mahdollista.
2. Ilmoita tapahtuneesta Alvan vikapäivystykseen p. 014 366 4040 / 24 h. Annamme ohjeet jatkotoimista.