Varautuminen on yhteispeliä. Viranomaiset hoitavat oman osansa, mutta jokaisen Suomessa asuvan on kuitenkin hyvä varautua myös itse. Näin pärjäämme yhdessä paremmin eri häiriötilanteissa.

Valtakunnallista varautumispäivää vietetään 7.2. Varautumisella valmistellaan erilaisia toimenpiteitä poikkeusolojen varalta kuten esimerkiksi sähkökatkon pitkittyessä.

Verkkosivuiltamme löydät tietoa sähkökatkoihin varautumisesta, ohjeistusta katkojen aikana ja niiden jälkeen toimimiseen sekä vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin. Käy tutustumassa Näin varaudut sähkökatkoon.

Vesihuoltolaitoksen varautumisesta huolimatta etenkin sähkökatkot voivat pitkittyessään keskeyttää veden tulon. Osana kotivaraa kaikissa kotitalouksissa onkin hyvä olla varastossa puhdasta juomavettä muutaman päivän tarpeeseen, 6-10 l/hlö. Lisäksi on hyvä olla puhtaita kannellisia ämpäreitä tai kanistereita veden kuljetukseen ja säilytykseen. Aiheesta enemmän sivuillamme Veden käyttäjän vinkit sähkökatkojen varalle.

Lisää varautumisvinkkejä osoitteessa 72.tuntia.fi

Varautumispäivän järjestävät yhteistyössä SPEK (Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö), Huoltovarmuuskeskus sekä Kuntaliitto.