Jyväskylässä liikkuu vesi- ja sähkömittaritarkastajiksi tekeytyneitä henkilöitä, jotka pyrkivät sisään erityisesti iäkkäiden henkilöiden taloihin. Kyseiset henkilöt liikkuvat ilman asianmukaista työvaatetusta, eikä heillä ole työkaluja tai -autoa. Viimeisimmät havainnot on saatu tietoon Halssila-Jyskä -alueelta alkuviikosta.

Alva haluaa muistuttaa, että Alvan työntekijöillä on aina käytössään kuvalliset henkilökortit ja Alvan nimiin töitä tekevillä urakoitsijoilla urakoitsijakumppanikortit. Jyväskylässä asuinalue kerrallaan etenevässä etäluettavien vesimittareiden vaihtoprojektissa Alvan kumppanina toimii Varpaisjärven Maansiirto ja Vesitekniikka Oy (VMSV). Kun mittarin vaihtoajankohta lähestyy, asiakas saa ilmoituksen mittarin vaihdosta joko tekstiviestillä tai kirjeitse. Myös aika mittarinvaihdolle sovitaan etukäteen. Mittarinvaihtajalla on mukanaan Alva-yhtiöt Oy:n kumppanuuskortti. Yhdessä Alvan kumppanuuskortin ja henkilökorttinsa kanssa mittarinvaihtaja vahvistaa henkilöllisyytensä ja oikeutensa työn suorittamiseen.

Epäilyttävistä havainnoista kannattaa ottaa ylös tai painaa mieleensä havaintoja ja ilmoittaa välittömästi poliisille numeroon 112. Epäilyttäviä henkilöitä ei tule päästää asuntoon sisään.