Kuntaomisteiset kaupunkienergiayhtiöt investoivat, tekevät voittoa ja jakavat osinkoa omistajakunnilleen asiakkailta kerätyillä varoilla. Ovatko energiayhtiöt kuntalaisten asialla vai kukkarolla? Mitä lisäarvoa kaupunkienergiayhtiöt tuottavat omistajilleen ja miten ne edistävät kestävää energiasiirtymää kaupungeissa?

Energiakaupungit ry osallistuu SuomiAreenaan jälleen tänäkin kesänä. Torstaina 27.6. klo 15-15:45 Eetunaukion lavalla Porissa (Itäpuisto 4) keskustellaan kaupunkienergiayhtiöiden voitoista.

Keskustelemassa ovat kansanedustaja Matias Mäkynen (SDP), toimitusjohtaja Jukka Toivonen (Vantaan Energia), kansanedustaja Oras Tynkkynen (Vihreät), kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Ulla Kaukola (SDP) sekä toiminnanjohtaja Aku Aarva (Energiakaupungit ry). Tilaisuuden juontaa Sanna Ukkola.

Tervetuloa!

Alva on yksi Energiakaupungit ry:n 13 jäsenyhtiöstä. Muut yhtiöt ovat EPV Energia, KSS Energia, Kuopion Energia, Lahti Energia, Lappeenrannan Energia, Oulun Energia, Pori Energia, Seinäjoen Energia, Tampereen Energia, Oy Turku Energia, Vaasan Sähkö sekä Vantaan Energia.