Kerrostalo- tai rivitalosukas

Ota ensisijaisesti yhteys taloyhtiösi huoltoyhtiöön. Huoltoyhtiön yhteystiedot löytyvät yleensä porraskäytävästä. Huoltoyhtiö ottaa tarvittaessa yhteyttä vikapäivystykseemme.

Omakotitalo/paritaloasukas

Ennen kuin soitat vikapäivystykseemme, tarkista seuraavat asiat:

Vika sekä lämmityksessä että lämpimässä käyttövedessä

Jos patterit ovat kylmät eikä hanasta tule lämmintä vettä, vika voi olla kaukolämpöverkossa. Tarkista onko alueellesi merkitty häiriöitä tai työmaita, jotka voivat aiheuttaa suunniteltuja keskeytyksiä. Häiriö- ja työmaatiedotteemme löydät etusivultamme, tässä myös suorat linkit:

Voit tilata oman alueesi häiriötiedotteet tekstiviestinä tai sähköpostina Monitori-asiointipalvelumme kautta. Lisäksi voit tarkistaa kaukolämmön paine-eron (tulo- ja paluuputkien painemittarien lukemien erotus). Jos paine-ero on alle 0,6 bar, kaukolämmön jakelussa voi olla häiriö tai lianerotin voi olla tukkeutunut. Ota yhteyttä vikapäivystykseemme, p. 014 366 4040.

Vika vain lämmityksessä tai lämpimässä käyttövedessä

Vika ei ole kaukolämpöverkossa vaan asiakkaan omistamissa kaukolämpölaitteissa. Tarkista seuraavat asiat:

  • Toimivatko kiertovesipumput?
  • Ovatko sulkuventtiilit oikeassa asennossa?
  • Toimivatko säätölaitteet? Säätöventtiili voi olla viallinen tai jäänyt jumiin tai säätölaitteiden asetukset voivat olla väärät.
  • Onko lämmitysverkoston paine oikea? Verkostossa voi olla vuoto tai paisuntalaitevika. Ethän lisää vettä vuotavaan lämmitysverkostoon.
  • Onko lämmitysverkostoon kertynyt ilmaa? Ilma kerääntyy yleensä lämmitysverkoston ylimpiin kohtiin. Jos siis yläkerran patterit ovat kylmänä, ilmaa patterit. Jos ilmaa on kertynyt paljon, muista täyttää verkostoon lisää vettä.
  • Lisätietoa voit löytää myös Kaukolämmön ABC -oppaasta

Ota tarvittaessa yhteys LVI-urakoitsijaan. Listan hyväksytyistä lämpöurakoitsijoista löydät täältä.

Vihreä vesi kertoo vuodosta kaukolämpöjärjestelmässä

Kaukolämpöverkossa virtaava vesi värjätään vihreäksi, jotta mahdolliset putkivuodot tai asiakkaan laiterikot havaittaisiin helpommin. Jos havaitset vihreää vettä maastossa tai sisällä rakennuksessa, ilmoita siitä vikapäivystykseemme, p. 014 366 4040.

Jos hanasta tulee vihreää vettä, käyttövesisiirtimeen on tullut vuoto ja kaukolämpövesi pääsee käyttövesiverkostoon. Älä käytä värjääntynyttä vettä juomavetenä tai ruuanlaitossa. Ole yhteydessä huoltoyhtiöösi tai LVI-urakoitsijaan, jotta siirrin saadaan uusittua. Listan hyväksytyistä lämpöurakoitsijoista löydät täältä.

Jos lämmitysverkon varoventtiili vuotaa, lämmityksen lämmönsiirtimessä voi olla sisäinen vuoto. Vuodon syy voi myös olla auki jäänyt täyttöventtiili. Jos epäilet siirrinvuotoa, ole yhteydessä LVI-urakoitsijaan. Listan hyväksytyistä lämpöurakoitsijoista löydät täältä.