Tämä kevät on ollut meille kaikille erilainen ja haastava. On saattanut olla jopa hetkiä, jolloin tulevaisuus on tuntunut todella epävarmalta. Miten tästä voi päästä eteenpäin?

Tilanteen epämukavuus aiheuttaa sen, että on pakko keksiä uudenlaisia keinoja selviytyä. On asennoiduttava uudelleen, sillä elämä jatkuu kaikesta huolimatta. Olemme pitkästä aikaa sellaisessa tilanteessa, että on aidosti keksittävä jotain uutta. Uskon, että koronan jälkeen meille jokaiselle jää myös joitain uusia positiivisia ajattelu- tai toimintamalleja.

Korona on koskettanut myös meitä urheilijoita. Olen itse ajatellut jo lähes kymmenen vuotta, että vuosi 2020 tulee olemaan se vuosi, jolloin olen siihenastisen elämäni parhaassa iskussa. Onhan silloin samana kesänä sekä Olympialaiset että EM-kisat, joten ehdottomasti tulen kääntämään joka ikisen kiven, jotta olen sekä fyysisesti että henkisesti valmiina koitoksiin.

Arvokisakesää en tule kuitenkaan näkemään, sillä EM-kisat päätettiin perua turvallisuuden takia ja Olympialaiset siirrettiin ensi vuoteen. Täytyy myöntää, että maa tuntui pudonneen jalkojen alta, kun kuulin uutiset. Kaikki panostus juuri noihin kisoihin katosi kuin tuhka tuuleen. Vai katosiko?

Pienen pohdinnan jälkeen tajusin, että Olympialaiset tulisivat jo vuoden päästä. Ja vuosi on todellisuudessa lyhyt aika! Tämä kesä ei mene myöskään hukkaan – on vain ollut keksittävä uusia keinoja asennoitua siihen. Kaikki kovat kilpailut ja tulokset, joita pääsen tänä kesänä tekemään vievät minua aina askeleen lähemmäs menestyä ensi vuoden kesänä Tokion Olympialaisissa. Täytyy siis ajatella, että sain vuoden lisää aikaa kehittää itseäni vieläkin paremmaksi. Huippu-urheilu on epävarmuuden sietämistä ja nyt sitä kykyä koetellaan toden teolla.

Aloitin Alvan kanssa tänä vuonna yhteistyöprojektin kohti Tokion Olympialaisia. On sanomattakin selvää, että korona on tehnyt isoja muutoksia myös meidän yhteistyösuunnitelmiin. Koen, että meillä on Alvan kanssa samanlaiset arvot ja ajatusmaailma: vaikka kaikki meni uusiksi ja monet asiat peruuntuivat, olemme silti kehitelleet ja tulemme kehittelemään yhdessä uudenlaisia juttuja! Emme siis jääneet yhteistyönkään tiimoilta surkuttelemaan tilannetta, vaan lähdimme sinnikkäästi ideoimaan muita innostavia asioita.

Alvan rooli tälle vuodelle on muutenkin ollut kohdallani iso. Alun perin yhteistyön kulmakivenä oli Olympiavuosi. Se, että uusi yritys lähti tukemaan matkaani juuri tällaisena vuonna, antoi jo valtavasti uskoa omaan tekemiseen. Se on itseasiassa yhteistyökumppanuuksissa aika huikea juttu. Parhaimmillaan saa taakseen ison tukiverkoston, joka uskoo tekemiseesi yhtä paljon kuin sinä itse.

Ei siis jäädä tuleen makaamaan. Muutokset tuntuvat aluksi aina vaikeilta, mutta usein niistä syntyy myös jotain hyvää. Jopa entistä parempaa. Siihen ainakin itse uskon ja toivoisin myös teiltä muilta uskoa siihen!

Nooralotta Neziri