Kuinka johtaa itseä myös poikkeuksellisina aikoina? Miten motivoitua silloinkin, kun asiat eivät mene suunnitelmien mukaan ja kaikki ympärillä muuttuu?

Järjestimme 1.10.2020 webinaarin yhdessä yhteistyökumppanimme Nooralotta Nezirin kanssa. Aiheena webinaarissa oli itsensä johtaminen ja motivointi, jota Neziri on tutkinut myös gradussaan. Alvalta aiheesta oli keskustelemassa asiakkuusjohtaja Jukka Pennanen.

Webinaarissa Neziri peilasi tutkimustuloksia omaan huippu-urheilijan uraansa, kertoi avoimesti oman uransa kipupisteistä ja antoi käytännön vinkkejä oman itsensä motivointiin ja johtamiseen. Tärkeimmäksi seikaksi nousi armollisuus itseä kohtaan.

– Armollisuus ei tullut itse tutkimuksessa esille, mikä oli sinänsä vähän yllättävääkin. Kuitenkin juuri sen olen kokenut itse todella tärkeäksi. Monesti puhumme vain itseluottamuksesta ja tavoitteista, mutta armolle ei jää sijaa. Aina pitäisi onnistua kaikessa, vaikka eihän se ole mahdollista, pohtii Neziri.

Muita tärkeitä asioita olivat armollisuuteen kytkeytyvät itsensä hyväksyminen ja kiittäminen sekä sen ymmärtäminen, ettei kukaan pärjää täysin yksin.

Koko webinaaritallenteen pääset katsomaan alta (YouTube-linkki). Tallenteen kuvanlaatu on heikko, mutta ääni pelaa – sulje siis silmät, rauhoitu hetkeksi ja kuuntele tovi tärkeää ja kaikkien elämää koskettavaa asiaa.