Ethän heitä joulun ruokaherkuista syntyvää paistorasvaa viemäriin. Nestemäinen rasva ei kuulu myöskään vessanpönttöön. Kun viemäriin ei eksy mitään sinne kuulumatonta, vesistöt ja jätevedenpuhdistamot kiittävät.

Kinkkutemppu kutsuu jälleen kierrättämään joulukinkun ja muiden jouluruokien paistinrasvat uusiutuvaksi dieseliksi. Voit toimittaa jouluruokien paistinrasvoja Kinkkutempun keräyspisteisiin 18.12.2020 – 8.1.2021 välisenä aikana.

Toimi näin:

  1. Huuhtele tyhjä kartonkitölkki.
  2. Kaada paistinrasva tölkkiin.
  3. Sulje tölkki esimerkiksi teipillä.
  4. Anna rasvan hyytyä viileässä ja vie se lähimpään keräyspisteeseen. Keräyspisteet löydät kinkkutemppu.com -sivustolta.


Lähde ja lisätiedot:
kinkkutemppu.com

Kinkkutemppu on Kemianteollisuuden aloitteesta syntynyt yhteisprojekti, joka tuo kiertotaloutta lähemmäksi kuluttajien arkea konkreettisen esimerkin avulla. Kinkkutemppu toteutetaan 15 eri toimijan yhteishankkeena: mukana on pieniä ja suuria toimijoita eri toimialoilta ja yhteiskunnan sektoreilta.