Etäluettavien vesimittareiden massa-asennuksissa edetään seuraavaksi Vaajakoskelle. Ensimmäiset ajanvarausviestit lähtevät asiakkaille maanantaina 19.2.2024. Mittareiden vaihdot käynnistyvät perjantaina 1.3.2024. Taloyhtiöissä asennuksia saatetaan tehdä jo aikaisemminkin.

Etäluettavat mittarit mahdollistavat todelliseen veden kulutukseen perustuvan ajantasaisen laskutuksen, joten vesimittarin lukemia ei tarvitse enää asennuksen jälkeen ilmoittaa vesilaitokselle. Etäluentaan siirtymisen tarkoituksena on parantaa asiakaskokemusta, tuottaa ajantasaista tietoa veden kulutuksesta sekä lisätä kuluttajien tietoisuutta omasta veden käytöstään. Mittareiden tuottamaa tietoa voidaan hyödyntää myös vesiverkon valvonnassa.

Etäluettavien mittareiden vaihto on osa mittarikannan määräaikaista kunnossapitoa. Mittari on paristokäyttöinen ja se siirtää lukemat asiakkaalta vesilaitokselle tietoverkon välityksellä.

Hoidathan kiinteistöä koskevat yhteystiedot ajan tasalle

Mittareiden vaihdot suorittaa Varpaisjärven Maansiirto ja Vesitekniikka Oy (VMSV) arkisin klo 7.30–15.30 välisenä aikana.

Useiden alueen kiinteistöjen yhteystiedot puuttuvat tai ne ovat vanhentuneita. Yhteistyön helpottamiseksi pyydämme asiakkaita päivittämään omaa kiinteistöä koskevat tiedot ajan tasalle osoitteessa https://yhteystiedot.vmsv.fi.

Kun mittarin vaihtoajankohta lähestyy, asiakas saa ilmoituksen vaihtopäivästä tekstiviestillä, sähköpostilla tai kirjeitse. Ilmoituksen saanut asiakas ohjeistetaan varaamaan aika mittarinvaihdolle osoitteessa https://varaus.vmsv.fi. Ajan varaamista varten tarvitaan sekä asiakas- että käyttöpaikkanumerot, jotka löytyvät vesilaskusta. Huomaathan, että kumppanimme ajanvarausosoite https://varaus.vmsv.fi ohjautuu nuohousaika.fi -nimiseen ajanvarauspalveluun, jota käytetään nimensä mukaisesti myös nuohousaikojen varaamiseen. Tässä tapauksessa sitä käytetään mittarinvaihtoaikojen varaamiseen. Palvelu on luotettava ja turvallinen käyttää. Tarvittaessa yhteystietojen päivittämisen tai vaihtopäivästä sopimisen voi hoitaa myös puhelimitse tai sähköpostitse VMSV:lle.

Mittari vaihdetaan kaikkiin kiinteistöihin, joissa on vanhanmallinen analoginen mittari. Mittari vaihdetaan myös, vaikka vanha mittari olisi vielä toimintakuntoinen ja/tai kiinteistö on uusi. Vaihdot toteutetaan alueittain.

Vesimittarin vaihto on asiakkaalle maksuton.

Lisätietoja

Etäluettavien vesimittareiden vaihto
Usein kysyttyä etäluettavien vesimittareiden vaihdosta
Etäluettavien vesimittareiden massa-asennukset käynnistyvät Jyväskylässä (artikkeli 10.1.2023)