Alvan tavoitteena on vastata asiakkaiden odotuksiin, helpottaa asiakkaiden arkea ja ottaa käyttöön uutta, markkinoilla olevaa teknologiaa resurssitehokkuuden parantamiseksi. Digitaalisuuden ja datan hyödyntämisen avulla parannamme vesiverkkomme omaisuudenhallintaa ja tuotamme asiakkaillemme entistä parempia palveluita. Kaukolämmön ja sähkön siirron kulutuksen mittaukset ovat jo etäluennan piirissä ja nyt otamme harppauksen samaan suuntaan myös vesiverkon osalta. Alvan vesiverkon alueella olevat kiinteistöt siirtyvät kulutuksen mittauksessa etäluennan piiriin vuosien 2020-2025 aikana.

Kaikkiin Alvan vesiverkkoalueelle rakennettaviin uusiin isompiin kiinteistöihin asennetaan 2.3.2020 alkaen etäluettava vesimittari. Kiinteistön omistaja säästyy jatkossa vesimittarin lukemien ilmoittamisen vaivalta tiedonkeruun automatisoituessa. Mittarit asennetaan kaikkiin omakotitaloja ja paritaloja suurempiin kiinteistöihin. Etäluennan myötä veden laskutus perustuu todennettuun kulutukseen ja tasauslaskutukselle ei ole enää tarvetta

– Veden etäluenta tulee tehostamaan prosessejamme. Laskutus on ajantasaista ja asiakkailla on tieto todellisesta kulutuksesta. Etäluenta mahdollistaa myös vesiverkon tilan mallinnuksen ja seurannan kehittämisen todellisen veden mittauksen perusteella. Yhdessä muun modernin tekniikan avulla vesiverkon käyttöä ja investointien kohdentamista saadaan entistä tarkemmaksi. Vesiverkon omaisuudenhallinta nousee uudelle tasolle, kertoo Alvan verkkopalvelupäällikkö Pirjo Pasanen.

Vanhempien kiinteistöjen päävesimittarit vaihdetaan myöhemmin etäluettaviksi erillisen massaprojektin yhteydessä. Massaprojektin on suunniteltu käynnistyvän vuoden 2021 aikana vanhimmista alueista alkaen. Tiedotamme projektista lisää sen tarkentuessa.

Ennen aikataulutettua vaihtoa vanhoihin kiinteistöihin tarjoamme etäluettavan vesimittarin edelleen erillisenä palveluna. Etäluettavan Mainio Vesimittarin kaveriksi voidaan asentaa myös Vuotovahti, joka antaa hälytyksen vedenkulutuksen ollessa poikkeuksellista. Lisätietoja: alva.fi/taloyhtioille/mainio-taloyhtio-palvelut/mainio-vesimittari-ja-vuotovahti/

Olemme kehittämässä myös täysin uusia palveluita liittyen veden etäluentaan, raportointiin sekä huoneistokohtaiseen veden mittarointiin. Näistä palveluista kerromme lisää myöhemmin.