Suomen suosituimmalla lämmöllä, kaukolämmöllä, lämpiävät kiinteistöt tarvitsevat lämmitykseen lämmönjakokeskuksen. Keskuksen kautta voimalaitoksilla tuotettu kaukolämpö siirretään osaksi kiinteistön lämmitysverkostoa. Keskusten tekninen käyttöikä on 20-25 vuotta, joten saman laitteiston kanssa eletään usein pitkäänkin.

Monessa kiinteistössä itsestäänselvyydeksi muodostunut lämpölaitteisto on jossain kohtaa syytä tarkastaa – näin varmistutaan, että laitteisto toimii edelleenkin parhaimmalla mahdollisella tavalla. Kiinteistönomistajan voi olla kuitenkin itse hankalaa arvioida teknisen kaukolämpölaitteiston tilaa. Siksi myös Asunto Oy Jyväskylän Laivapoika tilasi Alvalta kaukolämpölaitteiston katselmuksen joulukuussa 2019. 

– Katselmus oli kohtuuhintainen ja tosi tärkeä tilannekuvan saamiseksi, kertoo Asunto Oy Jyväskylän Laivapojan isännöitsijä Timo Valtonen.

Ennakoinnilla varmuutta ja säästöä lämmitykseen

Kaukolämpölaitteiston katselmuksessa selvitetään laitteiston nykyinen tila, korjausten tai uuden investoinnin tarve sekä aikataulu. Katselmus auttaa arvioimaan sitä, kestääkö lämmönvaihdin esimerkiksi koko seuraavan lämmityskauden vai tulisiko huoltoa, korjauksia ja uusimista tehdä suunnitellusti lämmityskauden ulkopuolella.

Suunnitellulla lämpölaitteiston uusimisella vaikutetaan asumismukavuuden lisäksi siihen, että saneeraustyöstä aiheutuva katko lämmönjakelussa on mahdollisimman lyhyt, eivätkä katkon vaikutukset näy asiakkaille. Suunniteltu uusiminen tuo myös kustannussäästöjä, kun vanhan laitteen mahdolliset päivitysluontoiset vika- ja selvityskustannukset jäävät pois. Lisäksi uusi, lämmitystarpeen mukaisesti mitoitettu ja oikein säädetty laitteisto säästää lämmityskustannuksia. 

– Kaukolämpölaitteiston katselmuksesta selvisi kaukolämpölaitteistomme nykyinen kunto, tarvittavat toimenpiteet ja aikataulu toimenpiteille. Voin suositella kaukolämpölaitteiston katselmusta – se on varautumista tulevaisuuteen, toteaa Valtonen.

Kiinnostuitko?

Lämpölaitteistosta huolehtiminen tulee suunnitella huolella ja ammattitaidolla. Me alvalaiset teemme tämän mielellämme puolestasi, jotta sinun arkesi on sujuvampaa.

Kaukolämpölaitteiston katselmus sisältää:

  • Laitteiston kuntotarkastuksen 
  • Laitteiden asetusten tarkastuksen ja säädön, sekä energiankäytön selvityksen 
  • Jatkotoimenpiteet ja suositukset laitteiston huollolle/ uusimiselle 
  • Tarpeen mukaisesti tarjouksen laitteiston uusimisesta 

Katselmuksen hinta on 170 € (alv. 0 %) ja raportti siitä valmistuu kahdessa viikossa. Asiakkaan toivotaan olevan paikalla katselmusta tehtäessä. 

Jos kiinnostuit katselmuksesta, ota meihin yhteyttä, niin suunnitellaan katselmus sinunkin yritykseesi tai taloyhtiöösi!

Yritys: Täytä tämä lomake ja valitse palveluista huoltopalvelut tai lämmönjakokeskus, niin olemme sinuun yhteydessä.

Taloyhtiö: Täytä tämä lomake ja valitse palveluista Mainio Lämmönjakokeskus, niin olemme sinuun yhteydessä.

Lisätiedot

Kaukolämmön huoltopalvelut yrityksille
Lämmönjakokeskus yrityksille

Mainio Huoltopalvelut taloyhtiöille
Mainio Lämmönjakokeskus taloyhtiöille