Aitajuoksija Nooralotta Neziri rakennutti puolisonsa kanssa talon Jyväskylään pari vuotta sitten ja kertoo nyt, miksi he valitsivat kotiinsa kaukolämmön.

– Vihreät arvot ovat tärkeä osa arkeamme ja kun rakennutimme itsellemme kodin pari vuotta sitten, pyrimme kaikessa tekemään kestäviä valintoja. Omaa kotia rakentaessa saimme tietysti vaikuttaa myös isoihin päätöksiin, kuten lämmitysratkaisuun. Lopulta valinta oli yllättävänkin helppo ja päädyimme kaukolämpöön, Neziri kertoo.

Kaukolämmön toimitusvarmuus on yksi niistä seikoista, jonka vuoksi Nooralotta Neziri halusi oman talonsa lämmitysratkaisuksi kaukolämmön. Pidempien kisa- tai harjoitusreissujenkaan aikana ei tarvitse huolehtia siitä, miten kodin lämmitys toimii.

Moni ei edelleenkään tiedä, kuinka ekologinen ratkaisu kaukolämpö voi olla. Esimerkiksi Alvan lämpötuotteista Vihreä lämpö tuotetaan sataprosenttisesti maakunnan omalla puupolttoaineella sekä Mustankorkean biokaasulla. Lämpö tuotetaan paikallisilla Rauhalahden ja Keljonlahden voimalaitoksilla, joten nimestään huolimatta kaukolämpö onkin todellista lähilämpöä.

– Koemme, että kaukolämpö on myös tulevaisuuden lämpöä, koska sitä ei ole sidottu mihinkään tiettyyn tuotantomuotoon, Neziri sanoo.

Kiireisen urheilijan arjessa tarvitaan huolettomia ja helppoja ratkaisuja, jotka säästävät aikaa. Kaukolämpö on yksi niistä.

Olemme Alvalla asettaneet tavoitteeksi, että energiantuotantomme on täysin hiilineutraalia vuonna 2030. Tavoite on kunnianhimoinen, mutta välttämätön – ymmärrämme vastuumme ilmastosta ja tahdomme tehdä ilmastotalkoisiin osallistumisen myös asiakkaillemme mahdollisimman helpoksi.

Vihreä lämpö on yksi niistä keinoista, joilla jokainen voi pienentää omaa hiilijalanjälkeä. Vihreä lämpö kaikkien Alvan kaukolämpöverkon alueella asuvien saatavilla ja hinnan korotus normaaliin kaukolämpöön verrattuna lähinnä marginaalinen.

– Tällaisilla ratkaisuilla ja valinnoilla voimme yhdessä kulkea kohti hiilineutraalia tulevaisuutta, Neziri toteaa.

Ympäristöystävällisyyden lisäksi Nooralotta puolisoineen halusi, että lämmitysratkaisu on luotettava ja huoleton – ja sitä kaukolämpö todella on.

– Elämä on välillä arvaamatonta, mutta ainakin yhteen asiaan voin luottaa: kotona on aina sopivan lämmin.

Päästötön Vihreä lämpö on arvovalinta, jolla voi vaikuttaa siihen, millaista energiaa tuotetaan ja käytetään. Vihreän lämmön perusmaksu määräytyy samoin kuin tavallisessa kaukolämmössä, energiamaksu on hieman arvokkaampi. Vihreä lämpö on Inspecta Sertifiointi Oy:n varmentamaa. Lue lisää: Vihreä lämpö