Senaatti-kiinteistöt on kaikissa hankinnoissaan siirtymässä nollapäästöisiin tuotteisiin ja palveluihin. Jyväskylässä seitsemän Senaatti-kiinteistöjen kiinteistöä siirtyi käyttämään Alvan Vihreää lämpöä keväällä 2020. 

Senaatti-kiinteistöt on valtionhallinnon sisäinen palveluyksikkö, joka huolehtii valtion kiinteistöistä ja kehittää työympäristöjä valtion virastojen ja laitosten tarpeisiin. Senaatti-kiinteistöjen hallinnoivien kiinteistöjen päästöistä noin 80 prosenttia tulee kaukolämmöstä. Päästöjen vähentämisessä vihreän lämmön lisääminen on erittäin tärkeä tekijä. 

Senaatti-kiinteistöjen Harri Peränen kertoo Alvan Vihreän lämmön tukevan hyvin Senaatti-kiinteistöjen matkaa kohti hiilineutraaliutta.

– Senaatti-kiinteistöt on siirtymässä kaikissa hankinnoissaan nollapäästöisiin tuotteisiin ja palveluihin sitä mukaa, kun niitä on saatavilla sopivilla ehdoilla. Pääkaupunkiseudulla uusiutuvan kaukolämmön osuus oli viime vuonna peräti 99 prosenttia, Senaatti-kiinteistöjen talotekniikan asiantuntija Harri Peränen selvittää. 

Senaatti-kiinteistöt päivitti Alvan kanssa solmitut kaukolämpösopimukset ympäristöystävällisempään Vihreä lämpöön keväällä 2020. Vaihtaminen kävi näppärästi. 

– Alva hoiti kaikki käytännön asiat vaihdon suhteen eikä olemassa olevia sopimuksia tarvinnut lakkauttaa, Peränen kertoo.

Hintaero hyvin maltillinen – silti suuri vaikutus kestävämmän tulevaisuuden puolesta

Hintatasossa eroa ei pahemmin ole. 

– Vihreän kaukolämmön hinta on melkein samalla tasolla kuin tavallisen kaukolämmön. Perusmaksu, huipputehomaksu ja paluuvesihyvitys ovat samat kuin tavallisessa. Energiamaksu on hieman kalliimpi, mutta nousu on hyvin maltillinen, vain noin 1,5 prosenttia. Kokonaisvaikutus on vieläkin pienempi, Peränen summaa. 

Tärkeää yhteistyössä ovat yhteneväiset tavoitteet kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa. 

– Tavoitteemme ovat samansuuntaisia kohti päästötöntä lämpöä. Yhteistyö on siksikin ollut helppoa, Peränen korostaa.  

Katso Senaatti-kiinteistöjen asiakastarina videona

Lisätietoa Vihreästä lämmöstä

Alvan tarjoama Vihreä lämpö on täysin uusiutuvilla tuotettua, päästötöntä lämpöä, joka tuotetaan Rauhalahden ja Keljonlahden voimalaitoksilla ympäristöystävällisellä, maakunnallisella puupolttoaineella sekä Mustankorkean biokaasulla. Vihreä lämpömme on Inspecta Sertifiointi Oy:n varmentamaa ja se on saatavilla kaikenkokoisiin kiinteistöihin sekä kuluttaja- että yritysasiakkaillemme.

Lisää Vihreästä lämmöstä voit lukea täältä: Uusiutuvaa ja päästötöntä lämpöä

Ota yhteyttä / Isot kiinteistöt

Tuotepäällikkö Riku Martikainen
riku.martikainen(at)alva.fi, p. 040 668 2657

Asiakkuuspäällikkö Teuvo Kangas
teuvo.kangas(at)alva.fi, p. 050 590 1039

Ota yhteyttä / taloyhtiöt, isännöitsijät

Asiakaspäällikkö Ilkka Mustonen
ilkka.mustonen(at)alva.fi, p. 040 669 2363