Alvan hinnoissa on luvassa muutoksia ensi vuonna.

Sähkön verkkopalvelun, eli sähkön siirron, hinnat tulevat laskemaan. Jyväskylän kantakaupunkialueella toimiva Alva Sähköverkko pysyy näin ollen jatkossakin maan edullisimpien verkkoyhtiöiden joukossa.

– On hienoa, että isoistakin investoinneista ja sähkön toimitusvarmuuden parantamisesta huolimatta pystymme edelleen pitämään hinnat valtakunnallista keskiarvoa alemmalla tasolla. Keskimääräinen verollinen hinnanlasku asiakkaillemme on 7,6 %, iloitsee Alva Sähköverkon toimitusjohtaja Janne Pirttimäki.

Jyväskylässä veden tai jäteveden hintaan ei ole näköpiirissä korotuksia. Viitasaarella toimivan Alva Viitasaaren veden perusmaksu nousee ensi vuodelle: korotus on noin 15 %. Veden käyttömaksut eivät kuitenkaan Viitasaarellakaan nouse, joten hinnankorotuksen vaikutus veden kokonaishintaan on noin 3 %.

Lämmön hintaa korotetaan Jyväskylässä ensi vuoden aikana ensimmäisen kerran kuuteen vuoteen. Keskimäärin korotus on 4–5 prosenttia. Myös Viitasaarella lämmön kokonaishinta nousee n. 4 %.

– Alvan tavoitteena on pitää kaukolämmön hinta kilpailukykyisenä ja minimoida lämmön tuotannon ja jakelun kustannukset. Siitäkin huolimatta, että olemme uusiutuvan energian käytön kärkijoukossa ja tavoittelemme hiilineutraaliutta jo muutaman vuoden kuluessa, olemme pystyneet pitämään hinnat ennallaan jo yli kuusi vuotta. Vaikka hinnan korotus on nyt pitkästä aikaa luvassa, ymmärrämme edelleen vastuumme ja vältämme nopeita muutoksia, toteaa Alvan toimitusjohtaja Tuomo Kantola.

Hintojen muutoksista, niin laskuista kuin korotuksista, tiedotetaan asiakkaita erillisin asiakaskirjein.