Tarjoamamme Vihreä lämpö on täysin uusiutuvilla polttoaineilla tuotettua, päästötöntä lämpöä. Vaikka kaukolämpö voi tuotantolaitoksen käyttämistä polttoaineista riippuen olla muutenkin hyvin ekologista, on sertifioitu Vihreä lämpö sitä sataprosenttisesti.

Hiilineutraaliutta kohti kulkiessa olemme erityisen iloisia, että Vihreä lämpömme on kasvattanut suosiotaan. Jyväskylässä sen ovat valinneet jo useat kaukolämmön käyttäjät. Alla muutamia Vihreän lämmön asiakkaitamme, joista osasta löytyy myös asiakastarina videoineen (klikkaa linkkiä):

Tämä huippuekologinen lämmitysratkaisu on saatavilla kaikenkokoisiin kiinteistöihin sekä kuluttaja- että yritysasiakkaillemme.

Ekologisella lähilämmöllä kohti hiilineutraaliutta

Olemme jo pitkään tehneet työtä ekologisen energiantuotannon eteen: kaikesta tuottamastamme lämmöstä puolet on tuotettu uusiutuvilla jo usean vuoden ajan. Tavoitteemme on, että energiantuotannostamme on C02-vapaata vähintään 80 % vuonna 2025 ja 100 % vuonna 2030. Vihreä lämpö -tuotteemme on osa tätä kehitystä ja tukee siksi loistavasti hiilineutraaliustavoitteemme saavuttamista.

Vihreä lämpö tuotetaan Rauhalahden ja Keljonlahden voimalaitoksilla ympäristöystävällisellä, maakunnallisella puupolttoaineella sekä Mustankorkean biokaasulla. Kaukolämpö on siis edelleen, nimestään huolimatta, todellista lähilämpöä: se tuotetaan lähellä olevissa tuotantolaitoksissa Keski-Suomesta saatavilla biopolttoaineilla.

Molemmat isoista voimalaitoksistamme ovat lisäksi sähkön ja lämmön yhteistuotantolaitoksia, mikä lisää energiantuotannon ekologisuutta. Yhteistuotannossa säästetään polttoaineita noin kolmannes sähkön ja lämmön erillistuotantoon verrattuna. Lisää energiantuotannostamme voit lukea täältä.

Edullista, sertifioitua vihreyttä

Myös Vihreän lämmön hinnoittelu on kestävällä pohjalla. Kiinteä perusmaksu on sama kuin Normilämpö -tuotteessamme, joten tuotteen vihreys vaikuttaa vain energiamaksun osuuteen.

Vihreän lämmön hinta on yhtä megawattituntia kohden alvittomana 0,80 €. Tämä tarkoittaa esimerkiksi keskisuurelle vanhalla kerrostalolle, joka kuluttaa vuodessa noin 300 MWh, alle 300 € lisälaskua vuodessa. Isoista eroista normaaliin lämpötuotteeseen verrattuna ei siis puhuta.

Vihreä lämpömme on Inspecta Sertifiointi Oy:n varmentamaa. Kun valitset lämmitysratkaisuksesi Vihreä lämmön, saat halutessasi käyttöösi myös Alvan myöntämän Vihreän lämmön sertifikaatin. Erityisesti yrityksille suunnattu sertifikaatti on koettu mainioksi avuksi yrityksen omassa vastuullisuusviestinnässä.

Kiinnostuitko?

Jos tahdot lisätietoa Vihreästä lämmöstä, ota yhteyttä:

Myyntipäällikkö Mirva Pietilä
P. 040 623 2815
mirva.pietila@alva.fi

Lisätietoa hiilineutraaliustavoitteestamme: Hiilineutraaliksi 2030