Me Alvalla haluamme turvata sinun ja läheistesi tulevaisuuden.
Siksi meillä on selkeä tavoite:
Alva on hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä.

Ajankohtaista

Kohti hiilineutraalia tulevaisuutta

Alvan tavoitteena on olla 100-prosenttisesti hiilineutraali energiayhtiö vuoteen 2030 mennessä. Vuonna 2020 asetetun tavoitteemme välietapiksi määrittelimme, että energiantuotannostamme on hiilineutraalia vähintään 80 % vuonna 2025. Käytettävistä teknologioista huolimatta tärkeintä on löytää parhaimmat ratkaisut kestävään energiantuotantoon.

Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakastarinat, Energiaratkaisut

Vaihto Vihreään lämpöön vie VTT:tä merkittävästi lähemmäs hiilineutraaliustavoitetta

VTT:n Jyväskylän toimipiste siirtyi käyttämään Alvan Vihreää lämpöä kesäkuussa 2023. Vaihto hiilineutraaliin Vihreään lämpöön on luonnollinen osa VTT:n hiilineutraaliustavoitetta, joka siintää vuodessa 2030.

Lue lisää

Ajankohtaista

Historiallinen päivä – Keljonlahden voimalaitosta testattiin onnistuneesti pelkällä biopolttoaineella

Keljonlahden voimalaitoksessa suoritetut biopolttoainetestit on saatu onnistuneesti päätökseen. Testien aikana laitosta ajettiin historiallisesti ensimmäisen kerran täydellä teholla 100 %:sti biopolttoaineella. Koeajosta saadun datan avulla yhtiö on saavuttamassa teknisen valmiuden täysin hiilineutraaliin energiantuotantoon ennen tavoiteaikaansa.

Lue lisää

Vihreä lämpö

Vaihto Vihreään lämpöön on arvovalinta kestävämmän tulevaisuuden puolesta. Lisäkustannukset normaaliin kaukolämpötuotteeseen verrattuna ovat hyvin pienet, käyttöönotto ei vaadi investointeja ja vaihto käy vaivattomasti, vain yksi sähköposti riittää.

Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakastarinat, Energiaratkaisut

Sakupe pesee 3,5 miljoonaa kiloa pyykkiä vuodessa hiilineutraalisti lämmitetyllä vedellä

Tekstiilinhuoltopalveluita tuottava Sakupe Oy siirtyi käyttämään Alvan vihreää lämpöä helmikuussa 2023. Alvan vihreä lämpö on uusiutuvilla energianlähteillä tuotettua hiilineutraalia lämpöä, joka on tarjolla sekä yrityksille että kotitalouksille. Sakupen siirtymä vihreään lämpöön on osa heidän toimiaan kohti hiilineutraaleja tekstiilinhuoltopalveluita.

Lue lisää

Ajankohtaista, Asiakastarinat, Energiaratkaisut, Taloyhtiöille

Asiakastarina: Energiaoptimointi tuo merkittäviä säästöjä

Taloasema / Isännöinti Hurttia Oy:n Aapo Hurttia kertoo kokemuksistaan yhteistyöstä Alvan kanssa. Videolla Hurttia kertoo myös, millaisia hyötyjä ja etuja energiaoptimoinnista on taloyhtiöille.

Lue lisää

Vihreä lämpö pudottaa hiilijalanjälkeäsi
lämmöntuotannon päästöjen osalta välittömästi,
eikä se vaadi investointeja tai muutostöitä.
Hintakin on edullinen!

Kysy vaikka Mirvalta! 040 623 2815

Energiaoptimointi

Alva Energiaoptimointi -palveluun kuuluvat lämmön kulutusjousto, lämmitysjärjestelmän etävalvonta ja sisätilojen lämpötila- ja kosteusolosuhteiden hallinta.

Lue lisää

Ajankohtaista, Energiaratkaisut

Uusi lämpöpumppulaitos vähentää Alvan päästöjä 3 miljoonaa kiloa vuodessa – koekäytöt alkoivat

Alvan rakentaman teollisen mittaluokan lämpöpumppulaitoksen koekäytöt ovat alkaneet. Woodspin Oy:n (Spinnovan ja selluyhtiö Suzanon yhteisyritys) tehtaan yhteyteen Jyväskylän Eteläporttiin rakentuva laitos on Alvalle merkittävä askel kohti polttamatonta kaukolämmön tuotantoa.

Lue lisää

Ajankohtaista, Energiaratkaisut, Taloyhtiöille

Taloyhtiön maalämpöselvitys: Kaukolämpö järkevämpi vaihtoehto

Jyväskyläläinen Tanhuantien taloyhtiö on äskettäin tehnyt merkittävän päätöksen koskien lämmitysjärjestelmänsä tulevaisuutta. Taloyhtiö halusi selvittää, onko järkevämpää vaihtaa nykyinen kaukolämpöjärjestelmä maalämpöön vai jatkaa nykyisen järjestelmän käyttöä.

Lue lisää

Ajankohtaista, Energiaratkaisut, Taloyhtiöille, Yrityksille

Energiakriisi ja ilmastonmuutos –kaukolämpö tuo vakautta tähän päivään ja on valmis myös tulevaisuuden haasteisiin

Kaukolämmön tuotantotapa sekä kokonaiskustannukset kuluttajalle tekevät siitä tämän hetken vakaimman ja ennustettavimman lämmitysmuodon, joka on valmiina vastaamaan myös tulevaisuuden haasteisiin.

Lue lisää

Ajankohtaista, Energiaratkaisut, Kotitalouksille, Yrityksille

Alvalta jo tänään hiilineutraalia lämpöä ja uraauurtavia avauksia hiilipäästöjen vähentämiseksi

Energiayhtiö Alva tekee töitä kestävien energia- ja vesiratkaisujen eteen ja auttaa myös asiakkaitaan saavuttamaan omat ympäristötavoitteensa – jopa ennen Alvaa.

Lue lisää

Ajankohtaista

Vesihuoltolaitoksen ilmastotyökaluilla kohti hiilineutraalia vesihuoltoa

Vesihuoltolaitoksen ilmastotyökalut -hankkeen tavoitteena oli vastata ilmastohaasteeseen. Helmikuussa 2023 valmistunut julkaisu kokoaa suositukset päästöjä vähentävien toimenpiteiden tunnistamiseen, suunnitteluun ja toteutukseen vesihuollossa.

Lue lisää