Me Alvalla haluamme turvata sinun ja läheistesi tulevaisuuden.
Siksi meillä on selkeä tavoite:
Alva on hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä.

Ajankohtaista

Kohti hiilineutraalia tulevaisuutta

Alvan tavoitteena on olla 100-prosenttisesti hiilineutraali energiayhtiö vuoteen 2030 mennessä. Vuonna 2020 asetetun tavoitteemme välietapiksi määrittelimme, että energiantuotannostamme on hiilineutraalia vähintään 80 % vuonna 2025. Käytettävistä teknologioista huolimatta tärkeintä on löytää parhaimmat ratkaisut kestävään energiantuotantoon.

Lue lisää

Ajankohtaista

Historiallinen päivä – Keljonlahden voimalaitosta testattiin onnistuneesti pelkällä biopolttoaineella

Keljonlahden voimalaitoksessa suoritetut biopolttoainetestit on saatu onnistuneesti päätökseen. Testien aikana laitosta ajettiin historiallisesti ensimmäisen kerran täydellä teholla 100 %:sti biopolttoaineella. Koeajosta saadun datan avulla yhtiö on saavuttamassa teknisen valmiuden täysin hiilineutraaliin energiantuotantoon ennen tavoiteaikaansa.

Lue lisää

Vihreä lämpö

Vaihto Vihreään lämpöön on arvovalinta kestävämmän tulevaisuuden puolesta. Lisäkustannukset normaaliin kaukolämpötuotteeseen verrattuna ovat hyvin pienet, käyttöönotto ei vaadi investointeja ja vaihto käy vaivattomasti, vain yksi sähköposti riittää.

Lue lisää

Asiakastarinat, Yrityksille

KOAS lämmittää asiakkaidensa kodit nyt hiilineutraalilla lämmöllä

Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiö sr eli Koas siirtyi alkuvuodesta 2022 Alvan Normilämmöstä Vihreän lämmön ratkaisuun. Valinta tukee Koasin strategista linjaa matkalla kohti oman toiminnan hiilineutraaliutta.

Lue lisää

Vihreä lämpö pudottaa hiilijalanjälkeäsi
lämmöntuotannon päästöjen osalta välittömästi,
eikä se vaadi investointeja tai muutostöitä.
Hintakin on edullinen!

Kysy vaikka Mirvalta! 040 623 2815

Energiaoptimointi

Alva Energiaoptimointi -palveluun kuuluvat lämmön kulutusjousto, lämmitysjärjestelmän etävalvonta ja sisätilojen lämpötila- ja kosteusolosuhteiden hallinta.

Lue lisää

Ajankohtaista, Energiaratkaisut

Uusi lämpöpumppulaitos vähentää Alvan päästöjä 3 miljoonaa kiloa vuodessa – koekäytöt alkoivat

Alvan rakentaman teollisen mittaluokan lämpöpumppulaitoksen koekäytöt ovat alkaneet. Woodspin Oy:n (Spinnovan ja selluyhtiö Suzanon yhteisyritys) tehtaan yhteyteen Jyväskylän Eteläporttiin rakentuva laitos on Alvalle merkittävä askel kohti polttamatonta kaukolämmön tuotantoa.

Lue lisää

As Oy Sammonkatu Jyväskylässä. Taloyhtiössä on kaukolämpö.

Asiakastarinat, Taloyhtiöille

Jyväskyläläinen taloyhtiö valitsi kaukolämmön maalämmön sijaan

Taloyhtiö teetti vertailun harkitessaan vaihtoa kaukolämmöstä maalämpöön. Aiemmin lähes varmalta tuntunut vaihto kumottiin laskelmien perusteella. Merkittävimmät kaukolämpöä puoltavat tekijät olivat sen maltilliset kokonaiskustannukset.

Lue lisää

Ajankohtaista, Energiaratkaisut, Taloyhtiöille, Yrityksille

Energiakriisi ja ilmastonmuutos –kaukolämpö tuo vakautta tähän päivään ja on valmis myös tulevaisuuden haasteisiin

Kaukolämmön tuotantotapa sekä kokonaiskustannukset kuluttajalle tekevät siitä tämän hetken vakaimman ja ennustettavimman lämmitysmuodon, joka on valmiina vastaamaan myös tulevaisuuden haasteisiin.

Lue lisää

Ajankohtaista, Energiaratkaisut, Kotitalouksille, Yrityksille

Alvalta jo tänään hiilineutraalia lämpöä ja uraauurtavia avauksia hiilipäästöjen vähentämiseksi

Energiayhtiö Alva tekee töitä kestävien energia- ja vesiratkaisujen eteen ja auttaa myös asiakkaitaan saavuttamaan omat ympäristötavoitteensa – jopa ennen Alvaa.

Lue lisää

Ajankohtaista

Vesihuoltolaitoksen ilmastotyökaluilla kohti hiilineutraalia vesihuoltoa

Vesihuoltolaitoksen ilmastotyökalut -hankkeen tavoitteena oli vastata ilmastohaasteeseen. Helmikuussa 2023 valmistunut julkaisu kokoaa suositukset päästöjä vähentävien toimenpiteiden tunnistamiseen, suunnitteluun ja toteutukseen vesihuollossa.

Lue lisää