Alva, Muuramen Lämpö ja Muuramen kunta selvittävät yhteistyömahdollisuuksia. Ehdotettu yhteistyömalli mahdollistaisi kaukolämmön hintavakauden Muuramen Lämmön asiakkaille, synergiat Alvan ja Muuramen Lämmön toiminnassa sekä kaukolämpöverkon laajennukset Muuramessa. Asia on Muuramen kunnanhallituksen kokouksen esityslistalla ensi maanantaina 5.6.2023.

Alva ja Muuramen Lämpö ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2013 alkaen. Vuonna 2022 uusitun sopimuksen mukaan Alva tuottaa kaiken Muuramen Lämmön asiakkailleen myymän kaukolämmön, joka tuotetaan ekologisesti ja kustannustehokkaasti Alvan Keljonlahden sekä Rauhalahden lämmön ja sähkön yhteistuotantolaitoksilla.

Kehitetyssä mallissa Alva investoisi Muuramen Lämmön toiminnan kehittämiseen sekä kaukolämpöverkon laajentamiseen ja saisi investointeja vastaavan osuuden Muuramen Lämmöstä. Yhtiö ei uudessa muodossa tavoittelisi osakkaille voitonjakoa vaan tulosta, joka mahdollistaisi jatkuvan liiketoiminnan ylläpidon korvausinvestoinnit mukaan lukien.

– Lämpöliiketoiminta vaatii kehityspanoksia. Yhteistyö mahdollistaisi kehittämiseen vahvan skaalaedun. Koska Alvalla on jo tällä hetkellä kaukolämpöverkkoa niin Muuramessa kuin Korpilahdella, yhteistyön mahdollistama verkon lisärakentaminen Muuramessa toisi etuja molemmille osapuolille. Tavoitteenamme on säilyttää kaukolämmön hintavakaus koko verkon alueella, kertoo Alvan toimitusjohtaja Tuomo Kantola.

Alvalla on valmiina ja kehityksessä useita kaukolämpötuotteita, jotka voidaan ottaa käyttöön täysimääräisesti myös Muuramessa.

Lisätietoja

Alva-yhtiöt Oy, toimitusjohtaja Tuomo Kantola, p. 050 310 0183