Kisa- ja harjoitteluasuja, välineitä, hallimaksuja, matkoja – myös junioriurheilun puolella riittää menoeriä. Siksi järjestimmekin keväällä 2022 stipendihaun keskisuomalaisille junioriurheilijoille. Jaossa oli viisi ryhmästipendiä (1000 euroa) sekä kaksi yksilöstipendiä (500 euroa). Stipendihaku oli osa 120-vuotisjuhlavuotemme hyvien tekojen sarjaa.

Alvan & Nooralotan Hyvän Energian Stipendit myönnettiin Alvan ja Nooralotta Nezirin yhdessä valitsemille junioriurheilijoille. Hakemuksia stipendeihin saapui yhteensä 83 kappaletta. Jokaisesta hakemuksesta löytyi erinomaisia perusteluja stipendin myöntämiselle, joten valinnat olivat todella vaikeita.

Lopulta stipendiaateiksi selviytyivät alla olevassa kuvassa näkyvät urheilijat / joukkueet, seurat tai muut ryhmät (vain yksi ryhmä ei päässyt paikalle ulkomaan leirin vuoksi). Lisätiedot valituista kuvan jälkeen.

Hyvän Energian Stipendejä pääsivät Alvalle vastaanottamaan maastohiihtäjä Elias Ruokostenpohja (ylärivi oik.) sekä yleisurheilija Heidi Salminen (alarivi oik.) sekä ryhmien edustajat Äänekosken Urheilijoista (ylärivi vas.), Lauri Markkasen Koriskoulusta (ylärivi 2. vas.) KENSUsta (ylärivi 3. vas.) sekä Illusion Efisestä (alarivi vas.). Keskellä stipendit luovuttanut Nooralotta Neziri. Stipendit jaettiin 4.5.2022.

 

Yksilöstipendin saajat

Heidi Salminen
18-vuotias yleisurheilija. Menestyslistalla mm. viime kesän maailmanmestaruus päälajistaan (400m aidat, 19-vuotiaiden sarja). Tavoitteellista, taitavaa toimintaa, josta ei motivaatiota puutu. Heidin tähtäimessä ovat seuraavat kesäolympialaiset.

Elias Ruokostenpohja
15-vuotias maastohiihtäjä.  Tavoitteellista tekemistä jo lapsuuden Hippo-hiihdoista alkaen – menestystäkin on SM-kisoissa karttunut. Stipendillä Elias tulee saamaan yhden uuden suksiparin ensi kaudelle.

Ryhmästipendin saajat

Lauri Markkasen Koriskoulu
Koriskoulun toiminta mahdollistaa täysin maksuttoman urheiluharrastuksen yli 500:lle lapselle eri puolilla Keski-Suomea. Harrastus kattaa myös vakuutuksen, peliasun ja pallon. Liikunnan ilosta saa siis nauttia suuri määrä lapsia, joista monilla ei välttämättä olisi muuten mahdollisuutta vastaavanlaiseen harrastukseen.

KENSU ry
Ainoa keskisuomalainen pikaluisteluseura, joka tarjoaa harrastuksen useille lapsille ja nuorille. Seura kompensoi kokonaiskuluja vuosittain jopa 80 %:lla, jotta harrastukseen osallistuminen olisi mahdollista kaikille halukkaille. Talvilajista huolimatta toimintaa järjestetään myös kesä- ja syyskaudella.

Äänekosken Urheilijat ry
Äänekosken Urheilijat nousivat esiin hakemusten joukosta mm. siksi, että urheilukenttä on pois käytöstä ja asettaa näin huomattavia haasteita tekemiseen. Vaaditaan mielikuvitusta ja monenlaista ideointia, jotta alueen lapset ja nuoret saadaan pidettyä liikkeessä. Uudenlaiset järjestelyt kasvattavat myös kustannuksia.

Illusion Efise
9-10-vuotiaiden voimistelijatyttöjen toiminnasta välittyi hakemuksen perusteella upea tekemisen meininki sekä yhteisöllisyys. Treeniä on 10,5 h/vko, mikä kertoo huimasta motivaatiosta. On myös hienoa, kuinka innolla ryhmään on otettu mukaan Ukrainasta saapunut tyttö – edes yhteisen kielen puuttuminen ei haittaa.

JLA – kolmen yleisurheilijan tiimi (Joonas Lapinkero, Lassi Nalkki ja Aku Kulju)
Kolme nuorta yleisurheilijaa, jotka ovat oivaltavasti luoneet yksilöurheilijoina tiimin. Innostunut ja innostava asenne tarttuu varmasti myös muille – ja ehkäpä näemme tulevaisuudessa enemmänkin tällaisia tiimejä.

Stipendien haku & valinnat

Stipendien hakuaika oli 15.3.-12.4.2022. Stipendiä pystyivät hakemaan kaikki keskisuomalaiset junioriurheilijat. Hakemuksia saapui 83 kpl. Stipendien saajat valittiin viikolla 16 ja kaikille hakijoille ilmoitettiin päätöksistä tämän jälkeen. Neziri luovutti stipendit valituille stipendiaateille henkilökohtaisesti 4.5.2022.

Kiitos kaikille stipendiä hakeneille ja iloisen energisiä treenejä!