Millä kaupungit lämpiävät tulevaisuudessa? Mahtuvatko kaukolämpö ja lämpöpumput samaan verkkoon? Kuinka ekologisuus on otettu huomioon lämmitysratkaisuja suunniteltaessa? Mitä tarkoittaa älykäs lämmitys?

Keskiviikkona 9.6.2021 vietimme päivän lämpimissä tunnelmissa, kun järjestimme Tulevaisuuden lämpö -webinaarin. Lämpöalan asiantuntijoiden paneelikeskustelussa pureuduttiin syvälle tulevaisuuden lämmitysratkaisuihin. Tilaisuudessa saimme ajatuksia ja vastauksia mm. siihen, mitä tarkoittaa älykäs lämpö, millaisia etuja on hybridiratkaisuilla ja kuinka kaukolämpöverkon rooli tulee tulevaisuudessa olemaan ennen kaikkea erilaisilla kestävillä tavoilla tuotetun lämmön siirto- ja varastointikanava. Yhtä mieltä oltiin erityisesti siitä, että tulevaisuuden lämpö syntyy yhteistyöllä, ei vastakkainasettelulla.

Keskustelemassa olivat Alvan energiapäällikkö Petri Flyktman, LämpöYkkösen markkinointijohtaja, ”Lämpöpumppumies” Matti Perkkiö, HögforsGST:n toimitusjohtaja Antti Hartman sekä VTT:n tutkimustiimin päällikkö Miika Rämä. Tilaisuuden juonsi Alvan asiakkuusjohtaja Jukka Pennanen.

Tunnin mittaisen webinaaritallenteen voit katsoa rauhassa oman aikataulusi mukaan (YouTube-video tämän sivun alalaidassa).

Kiitos panelisteillemme sekä lukuisille webinaariin osallistuneille. Keskustelu ja lämpöasioiden yhdessä tehtävä kehitystyö jatkukoon!

Lämmöllä,
Alva

Keitä panelistimme ovat?

 

Energiapäällikkö Petri Flyktman, Alva

Alvalla energiapäällikkönä toimiva Petrille on kertynyt energia- ja kaukolämpöalan työhistoriaa jo 20 vuotta. Lisäksi Petri on toiminut useita vuosia LVI-suunnittelijana ja Energiateollisuus ry:n toimikunta- ja kehittämisprojekteissa yli 15 vuotta. Alan ymmärrys, seuraaminen ja kehittäminen on siis iskostunut Petrin luihin ja ytimiin.

Markkinointijohtaja Matti Perkkiö, LämpöYkkönen

Lämpöpumppumiehenäkin tunnettu Matti toimii LämpöYkkösen markkinointijohtajana. Markkinointi, myynti ja digitalisaatio ovat olleet miehen matkassa jo yli parikymmentä vuotta, ja myös lämpöasioista on tullut sydämen asia. Matin ajatuksia lämmöstä ja viilennyksestä voi seurata esimerkiksi LämpöTube-kanavalta YouTubessa.

Toimitusjohtaja Antti Hartman, HögforsGST

Lämmitysjärjestelmien intohimoisena kehittäjänä ja keksijänä tunnettu Antti toimii HögforsGST:n toimitusjohtajana. Antin missiona on mahdollistaa älykkäämpi energiaa ja resursseja säästävä hiilineutraali lämmitys pohjoisissa oloissa. Tämän mission eteen Antti on uurastanut jo yli 15 vuotta.

Energiatekniikan tohtori, tiiminvetäjä Miika Rämä, VTT

Energiatekniikan tohtoriksi viime vuonna väitelleen Miikan mukaan tulevaisuuden kaukolämpö kehittyy kohti lämmöntuotannon sähköistymistä, matalampia siirtolämpötiloja ja yleisemmin polttamisen vähentymistä. VTT:llä tiiminvetäjänä toimiva Miika tutki väitöskirjassaan vähähiilisten lämmönlähteiden ja matalien siirtolämpötilojen vaikutuksia kaukolämpöjärjestelmiin.