Palokkajärvellä kelluva putki hämmentää ohikulkijoita ja järvellä liikkuvia. Kyseessä on viemärisaneeraustyö, jossa uusitaan yksi keskeinen pääviemärilinja. Samalla puretaan vanha linja pois vesistöstä.

Palokkajärven osalta viemärilinjan saneeraustyöt ovat käynnistyneet elokuussa ja jatkuvat marraskuulle. Alvajärven osalta työt alkavat ensi vuoden toukokuussa. Kohteissa uusitaan vuonna 1968 (Palokkajärvi) ja vuonna 1971 (Alvajärvi) rakennettu Tikkakoski-Aholaita paineellisen pääviemärin osa välillä Lohikoski-Matinmäki. Viemärilinjan kokonaispituus on noin seitsemän kilometriä.

Kartta:  https://www.jyvaskylanenergia.fi/filebank/2933-Palokka-_ja_Alvajarvi_viemarisaneeraustyo_syyskuu_2018.pdf

Veneilijöille työmaa aiheuttaa jonkin verran haittaa. Putkiletkaa kootaan kiepille järveen ennen paikalleen siirtämistä ja upottamista. Putki on merkitty poijuilla ja signaalivaloilla. Putki sijaitsee Löylyjoen suulta 4-tien varressa pohjoisen suuntaan ja haittaa veneilyä Tuomiojärvestä Palokkajärveen. Alueella liikkumista tulee välttää. Putken linjaus merkitään järvelle syyskuun loppupuolella ja kalapyydyksiä linjauksella tulee välttää. Ne poistetaan tarvittaessa ennen putken asentamista.

Työmaat on jaksotettu. Molempien järvien osalta saneeraustyöt saadaan päätökseen lokakuussa 2019.

Lisätiedot:
Rakennuttaja: Jyväskylän Energia Oy, Kim Timisjärvi, kim.timisjarvi(at)jenergia.fi, p. 040 864 9821
Urakoitsija: Bevete Oy, Joonas Paasolainen, p. 0400 290 102