Osana yhteiskuntavastuutamme tuemme vuosittain erilaisia kohteita pienin tukisummin. Tukikohteet valitaan siten, että ne sopivat yhteen strategisten tavoitteidemme ja arvojemme kanssa. Viime keväänä kohdistimme suurimman panoksen Laajavuoren karttaprojektiin, johon avustusta haki korkeakouluopiskelijoiden suunnistusyhdistys Kortepohjan Suunnistajat.

– Järjestämme koronan salliessa 30.10.–1.11.2020 opiskelijoiden PM-kilpailut Jyväskylässä ja paikalle on odotettavissa yhteensä jopa 150 suunnistajaa. Pitkänmatkan kilpailu on tarkoitus järjestää Laajavuoren maastossa, mutta kartta oli sen verran vanha, että päivitystä tarvittiin. Kilpailujen ja kartan uudistushanketta on tehty yhdessä jyväskyläläisen suunnistusseura Suunta Jyväskylän kanssa, kertoo Arttu Syrjäläinen Kortepohjan Suunnistajista.

Meillä ja maailmalla jylläävä koronavirus on laittanut alkuvuodesta asti uusiksi monet asiat, niin myös vapaa-ajan suunnitelmat. Ulkona ja luonnossa liikkuminen on kasvattanut suosiotaan, sillä se koetaan koronankin kannalta turvalliseksi ajanvietoksi.

– Laajavuoren kartan uusiminen tukee luonnossa liikkumista. Lisäksi kartan uusimisesta on apua useammille eri ikäisille liikkujille, jonka vuoksi hankkeen tukeminen katsottiin tärkeäksi, perustelee Alvan markkinointi- ja viestintäpäällikkö Merja Heinonen kevään merkittävintä tukikohdetta.

Laajavuori on Jyväskylän kaupungin keskeisin ulkoliikuntapaikka, jossa suunnistavat niin koululaiset, opiskelijat kuin aikuisväestökin. Lisäksi siellä sijaitsee yksi kaupungin kiintorastiradoista.

– Kiintorastiradat ovat ilmaiseksi hyödynnettävissä milloin tahansa. Laajavuorenkin radasta löytyy ladattava pdf-kartta Suunta Jyväskylän sivuilta ja karttaa voi käyttää myös älypuhelinsovelluksella. Myös uusi, syksyn 2020 aikana valmistuva kartta on valmistuttuaan kenen tahansa käytettävissä, toteaa Syrjäläinen.

Lisätiedot:

Myönnämme tukia keväisin ja syksyisin. Mikäli sinulla on mielessä jokin yleishyödyllinen kohde, jolle toivoisit tukea, voit vinkata siitä meille osoitteeseen tiedotus(at)alva.fi. Kerro postissasi tuettavan kohteen nimi, mahdollinen verkkosivuosoite ja kuvaile kohteen toimintaa. Kerro myös, millaista tukea toivoisit meiltä kohteelle.

Alvan yhteiskuntavastuu
Suunta Jyväskylä / kiintorastikartat