Joulu on rauhoittumisen ja hyvän mielen aikaa. Parhaiten hyvän mielen saa niin itselleen kuin muille hyvää tekemällä. Siksi myös meillä on ollut perinteenä muistaa jouluisin erilaisia apua tarvitsevia kohteita.

Tänä jouluna 6000 euron arvoinen muistamisemme jakautuu kahteen tärkeään kohteeseen, Joulupuu- ja Suomen Terveydelle -keräykseen, joista kumpaankin lahjoitamme 3000 euroa.

Joulupuusta iloa lapsille ja nuorille

Joulupuu-hyväntekeväisyystempauksella on kerätty Jyväskylässä lahjoja vähävaraisille lapsille ja nuorille jo yli kymmenenä jouluna. Keräystä organisoi Jyväskylän Nuorkauppakamari ry ja lahjat jaetaan paikallisen sosiaalitoimen kautta.

– Olemme perinteisesti tukeneet jouluisin paikallisia, eriarvoisessa asemassa olevia perheitä, emmekä tahtoneet tehdä poikkeusta tänäkään vuonna. Ensimmäistä kertaa toteutamme paikallisen muistamisen nyt Joulupuun kautta, koska näin saamme samalla tuettua myös paikallisia yrityksiä. Lahjoitussummallamme hankitaan pääosin lahjakortteja erilaisiin paikallisiin liikkeisiin, kertoo Alvan markkinointi- ja viestintäpäällikkö Merja Heinonen.

Joulupuu-keräykseen lahjoitettava tukisumma (3000 euroa) jaetaan siten, että 2/3 käytetään paikallisista liikkeistä ostettaviin lahjakortteihin ja 1/3 leffalippuihin ja pikaruokapaikkojen lahjakortteihin, joita etenkin nuoret kovasti toivovat.

Suomen Terveydelle – panostus suomalaiseen kansanterveyteen

Vähävaraisten lasten ja nuorten lisäksi halusimme tänä jouluna tukea suomalaista kansanterveyttä. Siksi toinen joulumuistamiskohteemme on Suomen Kansanterveysyhdistyksen Suomen Terveydelle -keräys, jonka kautta kerätyt varat menevät lastentautien tutkimuksen, mielenterveyden, sydänsairauksien ehkäisyn ja vanhusten hyvinvoinnin vahvistamiseksi.

– Poikkeuksellinen vuosi, joka on nyt tulossa päätökseensä, on varmasti opettanut meille kaikille myötätuntoa. Poikkeus- ja kriisiaikoina huomaamme, kuinka paljon tarvitsemme toisiamme ja miten vaikeat ajat yhdistävät meitä. Tällaisena aikana meistä on erittäin tärkeää olla mukana tukemassa jokaisen suomalaisen terveyttä, toteaa Heinonen.

Suomen Terveydelle -keräyksellä rakennetaan entistä terveempää ja myötätunnosta tinkimätöntä Suomea. Sellaisessa Suomessa apua ja hoitoa on edelleen tarjolla sitä kaikkein kipeimmin tarvitseville.

Tule mukaan tekemään hyvää

Jos yrityksesi, yhteisösi tai oman lompakkosi nyörit antavat myöten, voit osallistua yllä mainittuihin keräyksiin:

Joulupuu: https://www.jyvaskylannuorkauppakamari.fi/joulupuu/
Suomen Terveydelle: https://www.skty.fi/

Tehdään yhdessä hyvää!