YIT:n Jyväskylän Äijälänrantaan rakentama 65 asunnon kerrostalo Jyväskylän Taivaankansi on varustettu älykkäällä teknologialla, joka mahdollistaa mukavat ja resurssitehokkaat asuinolosuhteet. Alvan Energiaoptimointi-palvelu tehostaa kaukolämmitteisen kiinteistön energiankäyttöä.

Huoneistokohtainen veden etäluenta on yksi esimerkki siitä, miten teknologiaa voidaan hyödyntää asukkaiden eduksi. Kun huoneistoihin asennetaan etäluettavat vesimittarit, laskutus perustuu kunkin asunnon todelliseen kulutukseen. Asuntokohtainen mittaus vähentää tutkitusti veden ja energian kulutusta ja siten myös pienentää kiinteistön hiilijalanjälkeä. Taloyhtiö saa käyttöönsä myös kulutuksen raportointi- ja hälytyspalvelun, joka paljastaa nopeasti vuodot ja muut poikkeavuudet veden kulutuksessa.

”Kesällä 2022 valmistuva Jyväskylän Taivaankansi edustaa nykyaikaista ja laadukasta kerrostaloasumista, johon kuuluu luonnollisena osana myös ympäristökuormituksen ja resurssitehokkuuden huomioiminen”, kertoo YIT:n projektipäällikkö Katriina Silvan.

”Alvan palvelun avulla toteutamme kohteeseen sekä veden että lämmitysenergian kulutuksen optimoinnin ja seurannan asukkaille helpolla ja kustannustehokkaalla tavalla”, hän jatkaa.

Alvan Energiaoptimointi-palvelu tehostaa kaukolämmitteisen kiinteistön energiankäyttöä. Asuntoihin asennettavat lämpötila- ja kosteusanturit varmistavat, että olosuhteet pysyvät tasaisina ja asumismukavuudesta ei tarvitse tinkiä. Kiinteistön lämmitysjärjestelmän etäohjauksella ja kulutusjoustoilla kohdistetaan energiankulutusta automaattisesti kaukolämpöjärjestelmän kannalta optimaaliseen ajankohtaan ja tasataan kulutuspiikkejä. Tehopiikkien tasaaminen näkyy paitsi energiantuotannon hiilidioksidipäästöjen, myös taloyhtiön lämpölaskun pienenemisenä.

”Alva on sitoutunut jatkuvaan resurssitehokkuuden parantamiseen niin asiakkaidemme kiinteistöissä kuin koko lämmitysjärjestelmän tasolla”, toteaa Alvan asiakkuusjohtaja Jukka Pennanen.

Lue lisää veden etäluennasta


Lisätiedot:

Tiedote Alvan ja YIT:n yhteistyöstä
Alva Veden etäluenta -palvelu
Alva Energiaoptimointi-palvelu