YIT:n Jyväskylän Äijälänrantaan rakentama 65 asunnon kerrostalo Jyväskylän Taivaankansi on varustettu älykkäällä teknologialla, joka mahdollistaa mukavat ja resurssitehokkaat asuinolosuhteet. Alvan Energiaoptimointi-palvelu tehostaa kaukolämmitteisen kiinteistön energiankäyttöä.

Huoneistokohtainen veden etäluenta on yksi esimerkki siitä, miten teknologiaa voidaan hyödyntää asukkaiden eduksi. Kun huoneistoihin asennetaan etäluettavat vesimittarit, laskutus perustuu kunkin asunnon todelliseen kulutukseen. Asuntokohtainen mittaus vähentää tutkitusti veden ja energian kulutusta ja siten myös pienentää kiinteistön hiilijalanjälkeä. Taloyhtiö saa käyttöönsä myös kulutuksen raportointi- ja hälytyspalvelun, joka paljastaa nopeasti vuodot ja muut poikkeavuudet veden kulutuksessa.

”Kesällä 2022 valmistuva Jyväskylän Taivaankansi edustaa nykyaikaista ja laadukasta kerrostaloasumista, johon kuuluu luonnollisena osana myös ympäristökuormituksen ja resurssitehokkuuden huomioiminen”, kertoo YIT:n projektipäällikkö Katriina Silvan.

”Alvan palvelun avulla toteutamme kohteeseen sekä veden että lämmitysenergian kulutuksen optimoinnin ja seurannan asukkaille helpolla ja kustannustehokkaalla tavalla”, hän jatkaa.

Alvan Energiaoptimointi-palvelu tehostaa kaukolämmitteisen kiinteistön energiankäyttöä. Asuntoihin asennettavat lämpötila- ja kosteusanturit varmistavat, että olosuhteet pysyvät tasaisina ja asumismukavuudesta ei tarvitse tinkiä. Kiinteistön lämmitysjärjestelmän etäohjauksella ja kulutusjoustoilla kohdistetaan energiankulutusta automaattisesti kaukolämpöjärjestelmän kannalta optimaaliseen ajankohtaan ja tasataan kulutuspiikkejä. Tehopiikkien tasaaminen näkyy paitsi energiantuotannon hiilidioksidipäästöjen, myös taloyhtiön lämpölaskun pienenemisenä.

”Alva on sitoutunut jatkuvaan resurssitehokkuuden parantamiseen niin asiakkaidemme kiinteistöissä kuin koko lämmitysjärjestelmän tasolla”, toteaa Alvan asiakkuusjohtaja Jukka Pennanen.

Lisätiedot:

Alva-yhtiöt Oy, Jukka Pennanen, asiakkuusjohtaja, puh. 044 200 8588, jukka.pennanen(at)alva.fi
YIT Suomi Oy, Katriina Silvan, rakennuttajapäällikkö, puh. 040 035 6757, katriina.silvan(at)yit.fi

 

YIT on suurin suomalainen ja merkittävä pohjoiseurooppalainen kaupunkikehittäjä ja rakennusyhtiö. Tavoitteenamme on luoda entistä kestävämpiä, toimivampia ja vetovoimaisempia kaupunkeja ja elinympäristöjä. Kehitämme ja rakennamme asuntoja, toimitiloja ja kokonaisia alueita. Olemme myös vaativan infrarakentamisen erikoisosaaja. Omistamme kiinteistöjä yhdessä kumppaneidemme kanssa, mikä tukee merkittävien kehityshankkeidemme toteuttamista. Tarjoamme asiakkaillemme myös kiinteistöjen arvoa parantavia palveluita. Työllistämme noin 7 400 ammattilaista kymmenessä maassa: Suomessa, Venäjällä, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Tšekissä, Slovakiassa ja Puolassa. Vuoden 2020 liikevaihtomme oli noin 3,1 miljardia euroa. YIT Oyj:n osake noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä. www.yitgroup.com/fi

Alva-yhtiöiden vastuulla ovat kaikille tärkeät elämisen peruspilarit: vesi, lämpö ja sähkö. Alva tuottaa ja jakelee sähköä sekä tuottaa, myy ja jakelee lämpöä ja vettä omistamissaan verkoissa Jyväskylän seudulla. Alvan visiona on olla vesi-, energia- ja resurssitehokkuuspalveluiden tulevaisuuden tekijä. Konsernissa työskentelee noin 240 ammattilaista ja liikevaihto vuonna 2019 oli 163 miljoonaa euroa. Alva-yhtiöt Oy:n omistaa Jyväskylän kaupunki. www.alva.fi