Jokainen meistä on sähkönkuluttaja ja samalla myös osa sähkömarkkinoita ja siihen liittyvää tiedonvaihtoa. Suomessa on noin 3,8 miljoonaa sähkönkäyttöpaikkaa, joista jokaisesta löytyy jakeluverkkoyhtiön – kuten Alva Sähköverkko – ja sähkönmyyjän järjestelmistä paljon tietoa. Tämä tieto on ollut hajautettuna eri yritysten omiin järjestelmiin, mikä on tehnyt tiedonvaihdosta hidasta.

Keskitetty tiedonvaihtojärjestelmä, datahub, on kehitetty selkeyttämään ja nopeuttamaan sähköyhtiöiden tiedonvaihtoa ja parantamaan asiakkaan saamaa palvelua. Tietoturvavaatimukset ja yksityisyydensuoja on huomioitu datahubissa tarkasti. Datahub otetaan käyttöön maanantaina 21.2.2022.

Datahubin käyttöönotto vaikuttaa asiakaspalvelumme toimintaan. Lauantaina 19.2.2022 asiakaspalvelumme on suljettu. Muutoksia on lauantaina myös sähköisen asiointipalvelumme Monitorin toiminnassa. Kaikki tiedot, kuten kulutuksen raportointi, eivät ole saatavilla käyttöönoton valmistelun ja käyttöönoton aikana. Monitorissa esiintyy myös käyttökatkoja.

Lisätietoa datahubista

Lisätietoa datahubista löydät Alva Sähköverkon omilta sivuilta osoitteesta www.alva.fi/sahkoverkko/alva-sahkoverkko-oy/datahub/